Društvo

Geodetska prvi put dobila pozitivan revizorski izvještaj

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove dobila je prvi put od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje, rekao je pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomsko-finansijske poslove Dragan Stanković.

– Riječ je o velikom uspjehu postignutom, zahvaljujući predanom radu svih zaposlenih. Činjenica je da smo preporuke revizora iz prethodnih godina u vezi sa finansijskim izvještajima primijenili – rekao je Stanković.

On je naglasio da se u revizorskom izvještaju za 2017. godinu navodi da finansijski izvještaji RUGIP-a, u svim materijalno značajnim aspektima, istinito i objektivno prikazuju finansijsko stanje imovine i obaveza prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, tokove gotovine, kao i izvršenje budžeta za prošlu godinu, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Srpskoj.

– Pozitivan finansijski izvještaj nije lako dobiti, jer Uprava ima 64 organizacione jedinice raspoređene na teritoriji cijele Srpske, kao i veliki broj transakcija koje se obavljaju posredstvom tri organizaciona fonda i jedinice za primjenu projekta Svjetske banke – rekao je Stanković.

Prema njegovim riječima, pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju značajno je i zbog činjenice da RUGIP sprovodi milionske nabavke kako za potrebe vlastitog rada, tako i za angažovanje geodetskih organizacija, koje prema Zakonu o premjeru i katastru, obavljaju dio geodetskih radova.

– Prema mišljenju Glavne službe za reviziju, aktivnosti, finansijske transakcije i informacije iskazane u finansijskim izvještajima RUGIP-a za 2017. godinu su, u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa propisima kojima su regulisane, osim u onim segmentima za koje je Glavna služba dala preporuke – istakao je Stanković.

On dodaje de je važna i činjenica da RUGIP realizuje nekoliko donatorskih projekata i da nikada nije bilo primjedbi na trošenje novca predviđenog za te projekte.

Prema njegovim riječima, i tim Svjetske banke je tokom posljednje nadzorne misije izrazio zadovoljstvo sa svim aspektima projekta “Registracija nepokretnosti” koji sprovodi RUGIP, konstatujući da su sredstva trošena u skladu sa planiranom dinamikom.

– Tim Svjetske banke je potvrdio i da su procedure nabavki u okviru projekta zadovoljavajuće u smislu kvaliteta, pouzdanosti, blagovremenosti i transparentnosti, te da se sprovode u saglasnosti sa njenim smjernicama za nabavku robe, radova i usluga – naglasio je Stanković.

Pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomsko-finansijske poslove naglasio je da će Uprava i u narednom periodu nastaviti da radi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima, standardima revizije, a prije svega domaćinski i ekonomično, u interesu svih građana Srpske.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

BS

Trivić: Učenici Srednje medicinske škole “Petar Kočić” upisani u druge škole

BS

U BiH moguće pojeftinjenje gasa?

BS

Dom “Rada Vranješević” proširuje kapacitete u Majčinskom domu (FOTO)

BS

Kondić: Podrška inicijativama “UDAS”-a

DB

Dodik obišao objekat u izgradnji u Srpskim Toplicima (FOTO)

BS

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više