Izdvajamo

Darko Momić: Bajka o magičnom ogledalu


Bajke obično počinju sa bio jednom jedan kralj, ali pošto ovo nije obična bajka, a ni ja nisam Hans Kristijan Andersen, ispričaću vam nešto što nije baš prava bajka, ali nije ni daleko od nje.

A bajka je počela time što su vrli zaposlenici RTRS-a došli do „top secret“ dokumenata u kojima se navode detalji složene obavještajno-medijske operacije u kojoj jedna zapadna obavještajna služba želi da dođe do promjene vlasti u Republici Srpskoj. Poslije toga meni je pošlo za rukom da dođem u posjed tajnih dokumenata obavještajnih službi Južne Osetije i Abhazije u kojima se navode detalji složene obavještajno-medijske operacije u kojoj te službe ne žele da dođe do promjene vlasti u RS.

Iz tih dokumenata jasno se vidi da su sa akcijom ovih obavještajnih službi do detalja upoznati pojedinci bliski vladajućoj strukturi među kojima su dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić i njegova sjenka Dževad Galijašević, profesor Fakulteta političkih nauka i savjetnik predsjednika Srpske Aleksandar Vranješ, kao i visoki funkcioner vladajuće strukture Srđan Mazalica (visok preko dva metra).


Zbirku kolumni Darka Momića Čkalje “Elem” možete pronaći u knjižarama “Kultura” i poslovnicama Pošte Srpske

Uprkos tome što je Ćeranić označen kao ključna karika za sprovođenje plana u dokumentima se ipak podsjeća da je Ćeranić svojevremeno posjetio sjedište CIA u Lengliju, te se upozorava vrh vlasti u Srpskoj na staru narodnu mudrost „jednom CIA, uvijek CIA“ i pita da li je zbog toga Ćeranićeva omiljena pjesma Cecin hit „Zaboravi“. (Ne govori se ništa o Galijaševićevoj ratnoj, ni Vranješovoj srednjoškolskoj prošlosti, kao ni o Mazaličinoj budućnosti).

Pored toga, u dokumentima se otkriva da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić u petak imao tajni susret sa njemačkim sudijom Feliksom Brihom, a rezultate tog sastanka smo vidjeli isto veče na utakmici Srbija-Švajcarska, čime se potvrdio izdajnički karakter funkcionera Saveza za promjene.

Južnoosetijski obavještajci su pokazali svoju sposobnost i time što su uspjeli da se domognu i dokumenata zapadnih obavještajnih službi koje je prethodnih dana objavljivao RTRS, a koji su takođe u mom posjedu. Iz tih dokumenata se vidi da je izvještavanje RTRS-a bilo vjerodostojno, jer se sve što su objavili zaista nalazi u dokumentima, ali vjerovatno grubom greškom urednika gledaocima nije rečeno da na kraju dokumenata ima fusnota sa napomenom „pročitati brzo ili neka vam pročita Dane Malešević“ u kojoj stoji: – Ko vjeruje u ovo oslobođen je participacije i neka se obrati svom ljekaru i farmaceutu!

Za razliku od RTRS-a, ja ću objasniti zašto ne mogu da pokažem nijedan faksimil i dokažem vjerodostojnost dokumenata „koja su u mom posjedu“. A objašnjenje glasi: „Kćerka jednog mog prijatelja kojoj je dosadilo da joj stalno zvocaju o školi, jednog dana je odbrusila roditeljima: – Ma da, svi su imali sve petice, i mama i tata i djed i baba…, a niko knjižice ne pokazuje“. Pametnom dovoljno.

A na kraju ću da vam ispričam i pravu bajku o Miloradu i magičnom ogledalu koja kaže.„Milorad Dodik je svakoga dana stajao ispred magičnog ogledala i pitao:
– Ogledalo, ogledalce moje kaži mi ko je najbolji i najveći Srbin na svijetu?
– Milorad Dodik je najbolji i najveći Srbin na svijetu – dobijao je svakoga dana odgovor!
– Ogledalo, ogledalce moje, koja stranka je najbolja na svijetu?
– SNSD je najbolja stranka na svijetu – glasio bi odgovor.
– Ogledalo, ogledalce moje, kaži mi ko će pobijediti na izborima?
– Milorad Dodik i SNSD će pobijediti na izborima – svakoga dana je slušao Milorad.

I tako je bilo iz dana u dan, dok ga jednog dana nije ugledala njegova supruga Snježana i rekla mu: – Mile, bolan, šta to radiš, nije to ogledalo, to je Dnevnik RTRS-a!“

Darko Momić

Stavovi izneseni u kolumnama objavljenim na portalu SrpskaCafe.com pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stav redakcije.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Kokoškov: Imali smo šansu, htjeli smo pobjedu (VIDEO)

DB

Poraz umjesto slavlja: Gruzija bolja od “orlova”

DB

Objasnili: Kako nastaje vremenska prognoza i zašto je često pogrešna?

DB

Koja rečenica najviše nervira Srbe, Hrvate, Engleze, Špance…?

GC

Za čelično tijelo: Najbolje varijacije skleka

OT

Smijeh se zove Čkalja

OT

2 0 komentara

Dževad Petak, 29.06.2018., 00:10 at 12:10 am

Mektićev odraz u lažnom ogledalu je novinar Darko Momić koji funkcioniše od Glasa Srpske do SrpskaCafe.
On kaže da bi trebalo progovoriti o ratnoj prošlosti Dževada Galijaševića:
Prvo: on je to mogao davno saznati upravo od Dževada Galijaševića. Poznaje ga.
Ali te medijske kopije Dragana Mektića mogli bi upitati one koje su njihovi favoriti izabrali u Sarajevu:
Šefika Džaferovića su mogli pitati kako je bilo ubijati Srbe na Ozrenu;
Šemsudina Mehmedovića su mogli pitati kako je izgledalo prvo ritualno odrubljivanje glava Srbima,
Osmana Mehmedagića Osmicu o Dobrovoljačkoj, Velikom parku i uopšte o ratnoj prošlosti… Ali da stanem.
PITANJE JE BILO RATNA PROŠLOST DžEVADA GALIJAŠEVIĆA:
Kad je Trećeg januara 1992. U Skupštini SFRJ, održana “Konvencija o Jugoslaviji”, prvi govornik bio tadašnji Predsjednik Predsjedništva SFRJ Branko Kostić a drugi bio Prof. Dr. Milorad Ekmečić, kao deveti govornik je nastupio Dževad Galijašević.
Od vlasti u Sarajevu, uhapšen je 09. 01.1992. i zadržan u pritvoru, u KPD Zenici, 30. dana.
Nakon dolaska kući, ponovo je zbog prosrpske orijentacije “srbofilije” uhapšen 11.02.1992. i upučen u KPD Zenica i ostao 90. dana u zatvoru, zbog “saradnje sa radikalnim srpskim grupama, Dobricom Ćosićem i Rajko Petrov Nogom sa kojima je planirao organizovanje srpskih paravojnih formacija”.
Nakon što je počelo pucati oko Maglaja, uhapšen je 14.06.1992. i zadržan šest dana u zgradi Teritorijalne odbrane u Maglaju da bi 20.06.1992. godine, odlukom sudije Rifata Skejića upućen u KPD Zenica na 60. dana jer je : “davao svjetlosne signale Srpskoj vojsci preko rijeke Bosne i dogovarao otvaranje kasarne JNA u zgradi doma kulture…sarađivao sa Majorom Milovanom Stankovićem iz Doboja…” Ovu kaznu izdržavao je u Logoru za Srbe u tzv. Petom Paviljonu sa zarobljenim Srbima iz: Bilješeva, Drivuše i grada Zenice.
Nakon izlaska iz zatvora, poslije 10. dana, uhapšen je i odveden u Tešanj, u logor za Srbe u svlačionicama FK TOŠK Tešanj. Istražni sudija mu je bio Salih Memić, dugogodišnji Glavni Okružni tužilac u Doboju.
Osuđen je 60.dana zatvora zbog “opstrukcije i ometanja mobilizacijskih priprema Teritorijalne odbrane BiH što je bila prva muslimanska vojska dok je prva paravojska bila tzv. Patriotska Liga.
Zadržan je u zatvoru do 05.11.1992. a poslije toga je nasilno mobilisan:BEZ IKAKVOG ČINA – u pozadini.
NIJE ZADUŽIO NI UNIFORMU A POGOTOVO ORUŽJE – I NIJE DOBIO NITI ČIN RAZVODNIKA.
Vaš mali Mektić, nadrndani Momić, može ove ćinjenice provjeriti preko svoga stranačkog kolege Zamjenika Ministra odbrane BiH Jerinića i uvjeriti se: GALIJAŠEVIĆ KOD ALIJE NIJE DOBIO NIJEDAN ČIN I NIKADA NIJE OPALIO METAK U RATU, NITI JE VIDIO VOZUĆU U MIRU A POGOTOVO JE NIJE VIDIO U RATU…
Draga gospodo, zaustavite te jadne bijesne pse i izdajničku gamad DOK GOD NE OTVORITE TU TEMU I POTPUNO JASNO UTVRDITE. MALO JE MUSLIMANA KOJI VOLE SRBE…VRLO MALO…A KADA ČUJU OVAKVE JADNIKE POPUT MOMIĆA… MA KO BI VAS I VOLIO. Poštu u naslovu nosite Srpska Cafe, samo se potrudite i utvrdite istinu, makar se ona ne sviđala Momiću ili Mektiću. Čuvajte svoj srpski integritet. Pozdrav

Odgovor
Берислав Ђурић Utorak, 3.07.2018., 20:42 at 8:42 pm

“Не падне снијег да покрије бријег, него да свака звијерка покаже свој тратг.”

Шта је заједничко за Едвварда Фергусона и Ханса Кристијана Андерсена?
ДАРКО МОМИЋ, наравно.

Ко је ДАРКО МОМИЋ?
КОРИСНА БУДАЛА и П(Л)АЋЕНИК Едварда Фергусона (МИ6) која је хонорарно ради(ла) као новинар више редакција, од “режимских” до антисрпских. Има Момић стомак за све, али је још више важно да има жира и воде и да се може до корита. Колеге (по убјеђењу) Момићу су Борислав Радовановић и Слободан Вашковић који, као и Момић, редовно са или боље речено ИЗ својих Б(Р)ЛОГА сипају отров, блато и мржњу према “режиму”. Самозвани б(р)логер и исто тако самозвани новинар Вашковић је био “патриота” и уређивао “Патриот” док је текло СДС-ових пара, да би брзо постао хамал Бакира Хаџиомеровића и штићеник Амбасаде САД. Други б(р)логер Радовановић је лијеченни психијатријски болесник коме из тих разлога и није суђено за покушај убиства Далибора Иванића, начелника Полицијске управе Приједор. У овом “изабраном” друштву недостаје још само Др Николина Балабан, бивша начелница Патологије, Болнице Приједор. Ова позната приједорска дама је објеручке дочекана у Бихаћу али је врло брзо дошла у сукоб са законом због НЕСАВЈЕСНОГ ЛИЈЕЧЕЊА. Како би сада била од користи у хајци на институције Републике Српске!?

ЗАШТО ПОМИЊЕМ СВЕ ОВЕ ЛИКОВЕ?
Зато што СВИ ОНИ “људине” од “ИНТЕРГРИТЕТА”, праве НЕ”моралне” громаде.
И наравно, зато што је за све њих заједнички АНГЛОСАКСОНСКИ НАЗИВНИК.
Ономад је у биоскопу “Палас” била премијерна пројекција филма о “стварном” јунаку Џемс Бонду. Позвано је било одабрано друштво англофила. Знају Брити да његују своје улизице и КОРИСНЕ БУДАЛЕ. Знамо ко је све тамо био позван и имао “част” да ПРВИ види нове “херојске” подвиге спасиоца свих свјетова, чувара демократије, браниоца ИСТИНЕ, НАДчовејка од ИНТЕГРИТЕТА – Џемс Бонда. Модерна сладуњава бајка о којој Едвард Фергусон не рече НИ ЈЕДНУ ружну ријеч, као ни “новинар” ДАРКО МОМИЋ.

ЗАТО је добро што је “пао снијег”, тј. прича о доласку 40 “извиђача” да нас спасу од “малигних” Руса. Изађоше мање и веће звјерке и оставише траговре на том “снијегу”. Један је Момић самозвани “чкаља” који би хтио да буде добронамјерни народни шаљивџија Чкаља и да нам продаје енглески “хумор” и злобу инспирисан гуруом Едвардом Фергусоном јефтино и неуспјешно исмијавајући подле планове Британаца. Можда Момић мисли да нико од нас ништа не чита, па не знамо за извјештај Дома лордова Британског парламента објављен 10. јануара 2018. године – “The UK and the future of the Western Balkans”; за изјаве Ситона Вотсона о Србима али и подле британске игре Винстона Черчила којима нам је на врат натоварио Љубичицу Плаву јер и онако ОН, Черчил није имао намјеру да живи у Браваревој Југославији изигравши Британцима вјерног краља Петра и његову владу. Потврдише Британци тада ДА НИТИ СУ ИМАЛИ СТАЛНЕ ПРИЈАТЕЉЕ НИТИ ИХ ИМАЈУ. Британци имају искључиво СТАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ! Вјероватно “људина” Момић мисли да ми не знамо да је штићеник ЊЕГОВИХ пријатеља Британаца био и Анте Павелић, сарадник МИ6 од 1926. године. Зато је остао неухватљив и никада није одговарао за све зло. Момић мисли да нико од нас не зна за бајке о Садамовом оружју за масовно уништавање послије којих су управо ЊЕГОВИ Британци заједно са Американцима и НАТО савезницима уништили Ирак и побили СТОТИНЕ ХИЉАДА НЕВИНИХ ЉУДИ. Бајка се поновила послије и у Либији, Тунису, Сирији и све уз помоћ британских “извиђача” на терену. Послије смо видјелу сличан сценарио и у Украјини у чију одбрану од “малигних” Руса су Американци “инвестирали” ПЕТ МИЛИЈАРДИ зелених новчаница према ријечима Викторије Нуланд, алијас Ј*беш ЕУ! Наравно “Људина” Дарко Момић би да нас убједи да смо све то сањали, да су то све само “бајке”. Момић мисли и да је бајка чињеница да је свједок убиства и обезглављивања вожда Карађорђа био и један британски шпијун, као и да је “бајка” изјава Махатме Гандија: “Ако на дну окена видите двије рибице да се свађају, сигурно је негдје у близини БРИТАНСКА ПОДМОРНИЦА!”

Дарко Момић би да нас убједи да је “бајка” и резолуција о “геноцидности” Срба у СБ УН коју су ветом зауставили “малигни” Руси. Можда би да нас убједи да је бајка и то да нас Срба данас има тек ЈЕДАН МИЛИОН – пола од 2 МИЛИОНА колико нас је било у тренутку проглашења НДХ у тој нацистичкој, квислиншкој творевини, 80 година послије проглашења НДХ и то у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. На територији тадашње НДХ, ван територије данашње РС Срби су сведени на СТАТИСТИЧКУ ГРЕШКУ. Бајка је и то да Енглези и Американци желе да УНИТАРИЗУЈУ БиХ, униште Српску и тако дођу до КОНАЧНОГ РЈЕШЕЊА српског питања Срба “пријечана”.

Момић би да наше главе испоручи Британцима правећи се “енглез”!

Дарко Момић је осјетио поребу да вјерношћу пса чувара одбрани свога господара Едварда Фергусона и неке домаће Али Бабе који су се обрадовали доласку оних 40 РАЗБОЈНИКА.

Вјероватно би Момић, којем никако нису мрске “режимске” паре које добија у “Гласу Српске” да нас убједи да је британско-амерички уранијум љековит као што нас у то убјеђују НАТО “пријатељи”. Проблем је само још да убједи и хиљаде обољех ОД МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ и њихове породице да им се само чини да су болесни и да је њихова болест само бајка.

Није бајка за Момића ни бунцање оца “клинца из гета” који у својиј пјесми каже:
– “Адолесцент без циља у животу, продаје пакетиће за забоде стотку. . . ”
– . . . и нема дана када у глави није марихуана, јер ми је душа за њом гладна. . . ”
– “. . . али барем са на УЛИЦИ СКОНТАО ШТА ЈЕ ЉУБАВ и нашао првог ПРАВОГ ДРУГА. . . ”

Не рече Момић ништа ни о БАЈКАМА, или боље речено измишљотинама о “убицама и саучесницима” Давида Драгичевића, о “јунаштву Вукоте Говедарице који истури груди “јуначке” да се физички обрачунава у НСРС, али не и у ПСБиХ, исте оне груди “јуначке” које је сачувао бјежећи из Српске у Србију, и из Србије у Српску 1999. године.

Не рече Момић ништа ни о многим другим БАЈКАМА, а има их МНОГО као на примјер о ухапшеном Американцу са двојицом “наших” “енглеза и пиштољу ЦЗ99 – БЕЗ СЕРИЈСКОГ БРОЈА, ни о “отмици” његовог колеге “новинара” у Србији, . . .!

Не желим да се (пре)више бавим ЈЕФТИНИМ НОВИНАРЧИЋЕМ који се сам пустио са ланнца да заштити СВОГА ГОСПОДАРА – Едварда Фергусона.

“Пси лају, каравани пролазе.”
АЛИ И
“Чега се паметан стиди тиме се “чкаља” поноси”

Odgovor

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više