Infopunkt

Saradnja RUGIP-a i Univerziteta iz Istočnog Sarajeva


Sporazum o saradnji Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisan je danas u Banjaluci.

Tako će studenti svih ciklusa studija prava ubuduće biti u prilici da stručnu praksu odrade u svim područnim jedinicama RUGIP-a.

RUGIP želi približiti svoj rad studentima

Sporazum su potpisali direktor RUGIP-a Bosiljka Predragović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković.

– Potpisnice su se obavezale i na saradnju naučnog i stručnog osoblja, saradnju u organizovanju naučnih skupova, seminara, radionica, te rad na projektima od zajedničkog interesa. Sporazumom je predviđena i razmjena naučne i stručne literature i drugih publikacija, podrška u osavremenjavanju planova i programa u oblasti građanskog i zemljišno-knjižnog prava, kao i druge aktivnosti – izjavila je Predragovićeva.

Prema njenim riječima, poseban oblik saradnje odnosi se na organizovanje i izvođenje praktične i teorijske nastave za studenate svih ciklusa studija na Pravnom fakultetu u skladu sa nastavnim planom i programom iz oblasti građanskog i zemljišno-književnog prava:

– Službenici i rukovodioci RUGIP-a već pripremaju predavanja koja će biti održana budućim pravnicima i Istočnom Sarajevu.

Predragovićeva je napomenula da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove već realizuje sporazume o saradnji koje je potpisala sa Pravnim i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci.

– RUGIP želi približiti svoj rad i nadležnosti studentima da bi nakon svršenog studija obavili pripravnički rad, ali i postali njihov kadar – zaključila je Bosiljka Predragović.

Spoj teorijskih predavanja i studentske prakse

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković rekao je da ovaj fakultet ima sporazume sa više sudova, uključujući i privredne, te da planira da ih postigne i sa tužilaštvima i jedinicama lokalne samouprave.

– Potpisivanje današnjeg sporazuma predstavlja nastavak tih aktivnosti. Cilj sporazuma je da se našim studentima omogući novi vid praktične aktivnosti da bi se obezbijedio spoj teorijskih predavanja i studentske prakse, koja sve više dobija na značaju. Želimo da omogućimo našim studentima da osjete rad u različitim institucijama Srpske – naglasio je Marković, dodajući da je značajno to što će studenti moći da čuju i predavanja kolega iz RUGIP-a, kao i da pohađaju praksu u mjestima življenja.

SrpskaCafe

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Domovi zdravlja Srpske: Ima dovoljno seruma protiv zmijskog otrova

DB

Za podršku proizvodnji pšenice isplaćeno 6,9 miliona maraka

JS

Zna li ministrica finansija ko treba da plati 90 miliona maraka Slovencima?

JG

Novitet u UKC-u RS: TMS najefikasniji u liječenju depresije

JS

IRB do kraja sedmice počinje sa radom u punom kapacitetu

JG

Stojiljkovići: Uspjeli smo, sakupljen novac za liječenje malog Vukana

JS

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više