Mirko Stojčinović i Borislav Jeličić
Infopunkt

Stojčinoviću 4,5 a Jeličiću godina dana zatvora!


Mirko Stojčinović, nekadašnji zamjenik pravobranioca RS osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 4,5 godine, a njegov pomoćnik Borislav Jeličić na godinu dana zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Presudom su proglašeni krivim za malverzacije u predmetima “Naš dom”, “Građa” i “Poljoprivredna škola” kojima je, prema navodima optužnice, grad Banjaluka pretrpio višemilionsku štetu.

Takođe, obojici je izrečena mjera zabrane obavljanja poslova državnih službenika kojima je povjereno upravljanje imovine.

Republičko javno tužilaštvo RS Stojčinovića je teretilo da je, kao zamjenik pravobranioca Republike Srpske u sjedištu Banjaluka, u namjeri da drugome pribavio imovinsku korist prekoračio granice svojih ovlašćenja, odnosno nije ulagao žalbe i pravna sredsta na rješenja Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Time je privrednim društvima “Naš dom” i “Građa” omogućio da u svoju korist izvrše uknjižbu prava vlasništva nad nekretninama, na koje je grad Banjaluka polagao pravo i čime je grad oštećen za više od 7,5 miliona maraka.

Drugom tačkom optužnice Stojčinović se tereti da je zajedno sa Jeličićem, tadašnjim pomoćnikom pravobranioca RS, u parničkom postupku koji se pred Osnovnim sudom u Banjaluci vodio po tužbi grada u predmetu “Poljoprivredna škola” u vezi sa utvrđivanjem ništavosti upisa prava raspolaganja na nekretninama ukupne vrijednosti preko 16 miliona KM, odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ali bez saglasnosti grada koji uopšte nisu obavijestili o preduzetim radnjama.

I jednom i drugom izrečena je zabrana obavljanja dužnosti državnog službenika u trajanju od tri godine nakon izdržane zatvorske kazne.

SrpskaCafe/O. Matavulj

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Porodičnog ljekara promijenilo više od 26 000 osiguranika

SA

Đajić: Zabrinjavaju teške kliničke slike kod mladih

OT

Zvaničnici Srpske čestitali školsku slavu

SA

Aćimović: Protiv novog soja virusa se borimo na isti način

SA

Bijeljinka na Sorboni: U nauci svi kreću sa istih pozicija

OT

Papa donirao 100 000 evra za obnovu Banije

SA

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više