Društvo

Rad RUGIPP-a predstavljen u Vašingtonu na konferenciji Svjetske banke


Predstavnici geodetskih uprava RS i FBiH predstavili su na konferenciji Svjetske banke u Vašingtonu aktivnosti koje se realizuju u Republici Srpskoj i BiH u okviru projekta Svetske banke „Registracija nepokretnosti“.

Pored direktorice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljke Predragović i njenih saradnicima te predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) na konferenciji su učestvovali i predstavnici švedskog donatorskog projekta za unapređenje zemljišne administracije u BiH (CILAP), kojim rukovodi Anđa Zimić.

Na marginama konferencije održane od 25. do 29. marta, Predragovićeva je održala nekoliko sastanaka sa prestavnicima Svjetske banke o budućim projektima ove finansijske organizacije interesantnim za RUGIPP.

Nakon sastanaka direktorica RUGIPP-a je izjavila da je značajno što je konsultant za poljoprivredu i komasaciju Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija FAO gospodin Morten Hartvigsen zainteresovan da dođe u posjetu RUGIPP-u kako bi pružio podršku za planirane aktivnosti na projektu komasacije zemljišta u Republici Srpskoj.

Dolazak u Srpsku na radni sastanak sa predstavnicima RUGIPP-a najavio je Mike Cestkovski kako bi razgovarali o nastavku realizacije CILAP projekta.

Prema riječima direktora Bosiljke Predragović posebno je značajno što je u Vašingtonu dogovorena buduća saradnja sa predstavnicom FAO gospođom Rumijanom Tonkovskom na unapređenju uloge i prava žena kao vlasnika nepokretnosti u Republici Srpskoj.

Tokom učešća na konferenciji Svjetske banke u Vašingtonu Predragovićeva je zajedno sa saradnicima obavila i kratke konsultacije sa kordinatorom projekta „Registracija nepokretnosti“ gospodinom Kamilom Burginjonom u vezi aktivnosti i dodatnog finansiranja projekta.

Osim predstavnika RUGIPP-a, FGU i CILAP projekta na konferenciji o unapređenju zemljišne administracije učestvovalo je preko 1 800 predstavnika različitih institucija i organizacija iz cijelog svijeta.

SrpskaCafe/Saopštenje

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Zatražen novi nacrt budžeta, prilagođen epidemiji virusa korona

OT

Dodik: Karantin na granicama za državljane BiH iz inostranstva

OT

Lukač: Za izazivanje panike i nereda kazne i do 10 000 KM

OT

Stefanović: Od virusa korona oboljela 42 policajca

OT

Plenković: Ići ćemo na relaksiranje mjera

OT

Gašić: Za donacije Srpskoj obratiti se Crvenom krstu

OT

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više