Dragan Stanković
Društvo

Stanković: Pozitivno revizorsko mišljenje za finansijske izvještaje


Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) dobila je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje za prošlu godinu, izjavio je pomoćnik direktora RUGIPP-a za ekonomsko-finansijske poslove Dragan Stanković.

– Pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske RUGIPP dobija drugi put, što je pokazatelj predanog rada rukovodstva i zaposlenih, ali prije svega činjenice da su ispoštovane i primijenjene preporuke revizora iz prethodnih godina – rekao je Stanković.

On je istakao da se u revizorskom izvještaju navodi da finansijski izvještaji RUGIPP-a objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembra 2018. godine, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za navedenu godinu u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Srpskoj.

Stanković je napomenuo da RUGIPP ima 64 organizacione jedinice raspoređene u Srpskoj, kao i veliki broj transakcija koje se obavljaju posredstvom tri organizaciona fonda i jedinice za sprovođenje projekata Svjetske banke, a da je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora značajno i zbog činjenice da RUGIPP sprovodi milionske nabavke kako za potrebe vlastitog rada, tako i za angažovanje geodetskih organizacija, koje prema Zakonu o premjeru i katastru, obavljaju dio geodetskih radova.

– RUGIPP realizuje nekoliko donatorskih projekata pri čemu nikada nije bilo primjedbi na trošenje novca predviđenog za te namjene, a posebno je značajno da je nadzorni tim Svjetske banke zadovoljan svim aspektima projekta Registracija nepokretnosti koji sprovodi RUGIPP – dodao je Stanković.

Kada je riječ o usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima za 2018. godinu RUGIPP je, navodi Stanković, od Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske dobio mišljenje s rezervom, i to zato što je u 2018. godini, na određeno vrijeme, zbog povećanog obima posla bilo zaposleno 62 izvršioca na period duži od šest mjeseci, što nije u skladu sa članom 50 Zakona o državnim službenicima.

– Na rješavanju ovog pitanja RUGIPP kontinuirano radi, iako treba imati na umu da je zbog specifične vrste posla, nesmetanog pružanja usluga građanima i projekata koje realizuje nekada nemoguće angažovanje kadrova ograničiti na period od šest mjeseci – rekao je Stanković.

On je naveo da je RUGIPP od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske dobio šest preporuka, koje će kao i prethodnih godina nastojati da potpuno ispoštuje, te će nastaviti da radi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima, domaćinski i ekonomično, u interesu građana Srpske.

Srna

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

U Crnoj Gori 64 novozaraženih

SA

Odbijena Karadžićeva žalba

SA

EU skinula Srbiju sa liste bezbjednih zemalja

SA

Vrijeme sutra: Popodne pljuskovi i grmljavina

SA

Bosansko Grahovo: Otpadu što prije vidjeti leđa! (VIDEO)

GC

Vlada izdvaja 13,6 miliona KM za 18 000 radnika

SA

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više