Hronika

Još jedna optužnica za službenike MKF “Prizma”


Afera “Prizma” dobila je još jedan sudski epilog. Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Milenka Ponjarca, službenika pomenute organizacije, zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Podsjećamo, službenici „Prizme“, mikrokreditne organizacije koja je u međuvremenu likvidirana, nezakonito su prisvojili milione maraka prevarivši više hiljada, uglavnom neukih ljudi, nastanjenih pretežno u ruralnim krajevima širom BiH. Za pomenute prevare još uvijek niko nije odgovarao dok su se obmanuti ljudi, koji su po pravilu lošijeg materijalnog stanja, suočili sa dugovima i do 10 000 KM.

Međutim, do sada je samo Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio optužnicu protiv dvije radnice ove organizacije, Dragane Balać iz Šipova i Radosave Savić iz Banjaluke, koje se terete da su sa građanima lošeg imovinskog stanja zaključivale ugovore o kreditu varajući ih da je riječ o humanitarnoj pomoći, iako bi optužnice trebale biti podignute protiv mnogo više osoba.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Ponjarca, koja je dalje potvrđena od strane Osnovnog suda u Sokocu.

– Optužnicom se Ponjarcu stavlja na teret da je u septembru 2012. godine u svojstvu kreditnog službenika Mikrokreditne fondacije „Prizma“ Sarajevo – kancelarija Pale, a u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, bez znanja i saglasnosti J. A, u ime iste, pored njenih ličnih podataka kojima je raspolagao kao kreditni službenik, u kreditnu dokumentaciju vlastoručno unio i neistinite podatke bitne za odobrenje kredita, koju dokumentaciju je, ovjerivši je svojim parafnim potpisima i potpisima, lično obradio i kreditno ocijenio, da bi je nakon toga iskoristio i putem Kreditnog odbora MKF „Prizma“ Sarajevo realizovao Ugovor o farming kreditu za stalna sredstva broj xxx od 14. septembra 2012. godine, na ime J. A, u iznosu od 10 000 KM, kojim radnjama je pričinio štetu MKF „Prizma“ d.o.o. Sarajevo u iznosu od 12 093,30 KM – piše, između ostalog u optužnici.

SrpskaCafe.com

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Lampa “20KOLO20” – Zmijanjski vez

GC

Nestašica zaštitnih maski u Banjaluci

DB

Prihvaćena inicijativa da se provjere diplome u institucijama BiH

OT

Preventivne mjere protiv koronavirusa u Srpskoj!

DB

Stručnjaci tvrde: Reakcije na virus korona su pretjerane!

DB

Tri Kineza hopitalizovana u Sarajevu zbog sumnje na virus korona

OT

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više