Društvo

Saradnja RUGIPP-a sa institucijama i agencijama Zapadnog Balkana


Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović potpisala je danas, 5. septembra, u Neumu memorandum o razumijevanju i saradnji republičkih institucija i agencija za katastar i kartografiju sa područja Zapadnog Balkana.

Potpisanim memorandumom predviđena je saradnja i razmjena informacija u oblasti razvoja infrastrukture geoprostornih podataka, katastra, kartografije, razvoja geodetskih mreža, međunarodnih donatorskih projekata, stručnog usavršavanja i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa.

Memorandum o saradnji potpisan je na period od tri godine, a pored RUGIPP-a potpisnice memoranduma su Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH; Republički geodetski zavod Republike Srbije; Uprava za nekretnine Republike Crne Gore; Državna geodetska uprava Republike Hrvatske; Geodetska uprava Republike Slovenije; Agencija za katastar Sjeverne Makedonije; Katastarska agencija Kosova*; te Državna uprava za geoprostorne podatke i Agencija za katastar Republike Albanije.

Memorandum je potpisan na početku dvanaeste Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi geoprostornih podataka koja se pod nazivom „Uloga katastarskih i kartografskih agencija i visokoškolskih ustanova u procesu uspostavljanja infrastrukture geoprostornih podataka“ održava od 4. do 6. septembra u Neumu.

Konferenciju tradicionalno organizuju republičke institucije i agencije za katastar i kartografiju sa područja zapadnog Balkana s ciljem jačanja regionalne saradnje, koordinacije zajedničkih aktivnosti i projekata, istraživanja potencijalnih poboljšanja u sektoru zemljišne administracije, te predstavljanja trenutnih aktivnosti koje republičke institucije i agencije pojedinačno i zajednički sprovode.

Na konferenciji je planirano predstavljanje i rezultata regionalne Studije o katastru i infrastrukturi geoprostornih podataka regije zapadnog Balkana.

Osim direktora republičkih institucija i agencija za katastar i kartografiju na konferenciji učestvuju i predstavnici međunarodnih organizacija koje finansijski i tehnički podržavaju realizaciju različitih projekata u oblasti zemljišne administracije i razvoja infrastrukture geoprostornih podataka.

Saopštenje

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Slovenija priznaje PCR testove iz BiH

GC

Prohladno vrijeme sa dnevnom temperaturom do 18 stepeni

GC

Prognoza za sutra: Više sunca, temperatura do 20 stepeni

GC

Rekordna posjeta Trebinju u avgustu

GC

Na korona virus pozitivna još 61 osoba u Srpskoj

GC

Aćimović: Moguća istovremena infekcija virusa gripa i korona

GC

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više