Društvo

Saradnja RUGIPP-a sa institucijama i agencijama Zapadnog Balkana


Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović potpisala je danas, 5. septembra, u Neumu memorandum o razumijevanju i saradnji republičkih institucija i agencija za katastar i kartografiju sa područja Zapadnog Balkana.

Potpisanim memorandumom predviđena je saradnja i razmjena informacija u oblasti razvoja infrastrukture geoprostornih podataka, katastra, kartografije, razvoja geodetskih mreža, međunarodnih donatorskih projekata, stručnog usavršavanja i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa.

Memorandum o saradnji potpisan je na period od tri godine, a pored RUGIPP-a potpisnice memoranduma su Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH; Republički geodetski zavod Republike Srbije; Uprava za nekretnine Republike Crne Gore; Državna geodetska uprava Republike Hrvatske; Geodetska uprava Republike Slovenije; Agencija za katastar Sjeverne Makedonije; Katastarska agencija Kosova*; te Državna uprava za geoprostorne podatke i Agencija za katastar Republike Albanije.

Memorandum je potpisan na početku dvanaeste Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi geoprostornih podataka koja se pod nazivom „Uloga katastarskih i kartografskih agencija i visokoškolskih ustanova u procesu uspostavljanja infrastrukture geoprostornih podataka“ održava od 4. do 6. septembra u Neumu.

Konferenciju tradicionalno organizuju republičke institucije i agencije za katastar i kartografiju sa područja zapadnog Balkana s ciljem jačanja regionalne saradnje, koordinacije zajedničkih aktivnosti i projekata, istraživanja potencijalnih poboljšanja u sektoru zemljišne administracije, te predstavljanja trenutnih aktivnosti koje republičke institucije i agencije pojedinačno i zajednički sprovode.

Na konferenciji je planirano predstavljanje i rezultata regionalne Studije o katastru i infrastrukturi geoprostornih podataka regije zapadnog Balkana.

Osim direktora republičkih institucija i agencija za katastar i kartografiju na konferenciji učestvuju i predstavnici međunarodnih organizacija koje finansijski i tehnički podržavaju realizaciju različitih projekata u oblasti zemljišne administracije i razvoja infrastrukture geoprostornih podataka.

Saopštenje

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Potvrđena odluka o isključenjima u SP, poslanici i dalje traže Đokićevu smjenu

OT

Perućačko jezero i Drina: Odmor u čistoj prirodi! (FOTO)

OT

Sveti Sava ostavio zavjet: Birati samo najbolje i najhumanije

OT

Ekonomske reforme Vlade RS: Cilj reorganizacija “Elektroprivrede”

OT

Nema zime: Za vikend temeprature preko 10 stepeni

AP

Radojičić: Očekujem sudski postupak zbog neodržanih koncerata!

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više