Infopunkt

Otvoreni računi za dobrovoljnu uplatu sredstava u Fond solidarnosti


Računi posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Repubike Srpske za dobrovoljnu uplatu novčanih sredstava za sanaciju posljedica izazvanih virusom korona, otvoreni su u šest banaka.

Sredstava se mogu uplatiti kod NLB banka na račun 562-099-81260706-37, Naše banke 554-004-00000439-72, Unikredit banke 551-790-22207349-49, Komercijalne banke 571-010-00002383-93, Nove banke 555-090-00137261-52 /KM/ i za uplate u evrima Nova banka BA395551101000275797.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj izazvanu virusom korona, kao i potrebu da se, s ciljem sprečavanja daljih štetnih posljedica, obezbijede znatna finansijska sredstva, a uvažavajući činjenicu da su aktivirani računi posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, Vlada je na sjednici održanoj 26. marta donijela zaključak kojim sugeriše svim zaposlenim u institucijama Srpske, kao i imenovanim i postavljenim licima koji vrše javne funkcije da se po principu dobrovoljnosti i solidarnosti odreknu dijela svojih primanja za mart te da ih uplate na račune posebnih namjena Fonda solidarnosti.

Opredjeljenje predsjednika Vlade i ministara je da izdvoje po pola neto plate, za mart ove godine u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske je dala preporuku svim zaposlenim u institucijama Republike Srpske čija su neto primanja do 1 000 KM da izdvoje do pet odsto od iznosa neto plate, a zaposleni čija primanja u neto iznosu prelaze 1 000 KM izdvoje do 10 odsto u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske predlaže svim rukovodiocima institucija Republike Srpske da anketiraju svoje zaposlene i da se oni opredijele da li i koji procenat svojih primanja žele da usmjere na račun posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Vlada je sugerisala svim izabranim i postavljenim licima iz Republike Srpske koji vrše javne funkcije, rukovodećim državnim službenicima i namještenicima, te direktorima javnih preduzeća, javnih ustanova i fondova da se odreknu dijela svoje nato plate za mart u iznosu od 20 odsto u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srnske.

Takođe, Vlada Republike Srpske je predložila i članovima upravnih i nadzornih odbora i odbora za reviziju da se odreknu naknade za mart, koju dobijaju na osnovu članstva u tim odborima u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Vlada je sugerisala i jedinicama lokalne samouprave da predlože zaposlenim da dio od iznosa neto plate izdvoje u korist Fonda solidarnosti za obnovu Srpske.

SRNA

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Nekažnjeni zločini nad Srbima u Pofalićima!

OT

“Tuzlanska kolona” – uvod u etničko čišćenje Srba

OT

Šta je potrebno građanima BiH za ulazak u Grčku?

DB

Milunović: Sredstva za samozapošljavanje boračkih kategorija i naredne godine

DB

Saobraćajna nesreća kod Laktaša, jedna osoba poginula

DB

Stručnjaci: Pranje novca povećava cijene nekretnina

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više