Infopunkt

Zaključci štaba za vanredne situacije grada Prijedora


Gradski štab za vanredne situacije grada Prijedora na današnjoj sjednici je donio nekoliko zaključaka.

Na području grada Prijedora u odnosu na prethodni dan registrovan je još jedan slučaj pojave inficiranog lica virusom korona, tako da su trenutno dva lica zaražena korona virusom, a jedno lice je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom je 396 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 699 lica. U formiranim karantinima je trenutno smješteno 30 lica koja su pod zdravstvenim nadzorom.

Doneseno je Rješenje o formiranju odbora za praćenje i odobravanje korištenja sredstava sa posebnog žiro-računa bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor na koji se uplaćuju sredstva donacije namijenjena za potrebe funkcionisanja bolnice u okolnostima aktuelne epidemiološke situacije.

Gradonačelnik grada Prijedora je donio naređenje o formiranju, uslovima i načinu funkcionisanja karantina koji se formira u Hotelu “Prijedor” u Prijedoru.

Svi subjekati kojima su utvrđene obaveze u uspostavljanom karantinu u Hotelu “Prijedor” preduzeli su aktivnosti koje su naložene Naređenjem Gradonačelnika o formiranju, uslovima i načinu funkcionisanja ovog karantina.

Od strane JZU “Doktor Mladen Stojanović” preduzete su aktivnosti neophodne za nabavku i uspostavljanje monitoring sistema i obezbjeđenje drugih neophodnih uslova za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove u uslovima aktuelne epidemiološke situacije izazvane pojavom novog korona virusa.

Mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije se dobro poštuju, a nadležne institucije, kao i nadležni inspekcijski organi preduzimaju mjere naložene od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.

Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Zaduženja i preporuke

Obavezuju se preduzeća registrovana za javni prevoz na području grada Prijedora da u potpunosti sprovedu Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije, donesen 01.04.2020. godine, kojim se javni prevoz lica u drumskom saobraćaju obustavlja na područnim autobuskim linijama (republičke autobuske linije do 50 kilometara). Ova obaveza ostaje na snazi dok traje vanredna situacija u Republici Srpskoj.

Obavezuju se svi nadležni subjekti da preduzmu sve potrebne mjere aktivnosti za održavanje sanitarno-higijenskih i drugih uslova za boravak lica u formiranim karantinima na području grada Prijedora.

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se Organi i Službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije.

Saopštenje

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

RS: Testirano 475 uzoraka, pozitivan jedan

SA

Na JuTjubu 27 ratnih i poratnih dokumentaraca “Srna filma” (VIDEO)

OT

„Feel Kozara“: Za razvoj turizma i očuvanje radnih mjesta (VIDEO)

OT

Rejting političara u Banjaluci: Na vrhu Radojičić, slijedi ga PDP-ova trojka

OT

Afera “Respiratori”: Ispitani i Jelka Milićević i Davor Pehar

OT

Uhapšeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma i bivša gradonačelnica Knina

OT

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više