Vjekoslav Bevanda
Društvo

BiH se kod Svjetske banke zadužila za još 20 miliona evra

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu za dodatno finansiranje Projekta registracije nekretnina u vrijednosti 20 miliona evra.

Potpisnici su se složili da je riječ o izuzetno bitnom projektu kojim se nastavlja proces usklađivanja zemljišnih knjiga i katastarskih podataka u oba entiteta, te da su uslovi kredita povoljni.

Prema potpisanom ugovoru na Federaciju BiH biće alocirano oko 7,2 miliona evra, a na Republiku Srpsku oko 12, 8 miliona evra. Rok otplate je 23 godine, uključujući sedam godina grace perioda i povoljnu kamatu stopu.

Glavni cilj projekta je pružiti podršku održivom sistema registracije nekretnina s usklađenom evidencijom u zemljišnim knjigama i katastrima u urbanim područjima Federacije BiH i Republike Srpske.

Potpisivanjem ovog ugovora nastavlja se postojeći Projekt registracije nekretnina koji se provodi na osnovu zaključenog Sporazuma o finansiranju između BIH i Međunarodne asocijacije za razvoj od 25. januara 2013. godine.

Ministar Bevanda izrazio je zahvalnost Svjetskoj banci koja pruža podršku kako u konzultantskim poslovima tako i finansiranju projekata koji doprinose boljoj kvaliteti života građana BIH, ali i rada institucija koje su im na usluzi.

Ugovor je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Klix.ba

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Ambasadori Kvinte upozorili Vijeće ministara: Odmah riješiti pitanje finansiranja izbora

JG

Mladen Ilić:  Kompromis je jedini put ka usvajanju važnih odluka (VIDEO)

JG

CIK BiH neće učestvovati u procesu kršenja zakona

JG

Potrebna ozbiljna rekonstrukcija niskonaponske mreže, ali struja neće poskupiti ove godine

JG

Vlada RS: Iskoristiti sve pravne mehanizme za odgovor na presudu u predmetu “Vijadukt”

JG

UKC RS: Životi pacijenata nikada nisu bili u opasnosti zbog kvaliteta kiseonika

JG

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više