Politika

Vlada RS: Za zapošljavanje 2 800 građana više od 12 miliona KM


Vlada Republike Srpske donijela je danas, na 105. sjednici, Odluku o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za 2021. godinu.

Akcioni plan zapošljavanja u RS za 2021. godinu je usklađen sa Programom ekonomskih reformi Srpske u oblasti zapošljavanja i usaglašen sa nadležnim organima i institucijama, saopšteno je nakon sjednice.

Za realizaciju aktivnih mjera iz Akcionog plana za 2021. godinu Vlada RS je obezbijedila 12 188 000 KM za zapošljavanje 2.882 osoba. Sredstva će biti usmjerena na realizaciju Programa finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI, Programa zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi i Programa podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika.

Ove i ostale mjere i aktivnosti iz Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za 2021. godinu realizovaće nadležni organi i institucije utvrđeni u Akcionom planu.

Vlada Republike donijela je danas i Odluku o preusmjeravanju neutrošenih sredstava iz Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu, u ukupnom iznosu od 1 680 000 КM.

S ciljem potpune realizacije Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za 2020. godinu, neutrošena sredstva u Programu „Zajedno do posla“, u komponenti III Zapošljavanje kod poslodavaca, u ukupnom iznosu od 1 680 000 КM, preusmjeravaju se u komponentu I i II u okviru istog Programa, u Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS i SSS u statusu pripravnika i u Program zapošljavanja ciljnih kategorija u privredi.

U komponenti I Samozapošljavanje djece poginulih boraca preusmjerava se 88 000 КM za samozapošljavanje 11 osoba i u komponentu II Samozapošljavanje demobilisanih boraca i RVI 952 000 КM za samozapošljavanje 136 osoba.

U Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS i SSS, kompomenta III preusmjerava se 320 000 КM za zapošljavanje 48 osoba i u Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u komponentu I 320 000 КM za zapošljavanje 80 osoba.

SrpskaInfo

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

FSS: Stojković selektor do 2023. godine

DB

Tegeltija: Komisija za saradnju BiH sa NATO je adekvatan naziv

DB

Kon: Na naredoj sjednici Kriznog štaba biće novih mjera

DB

Milo Đukanović opozvao osam ambasadora

DB

Višegrad: Tone otpada i smeća danas plutaju Drinom (FOTO)

DB

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više