Društvo

Ministarstvo prosvjete i kulture RS: Prijave za finansijsku podršku do 20. aprila


Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je sve privredne subjekte obuhvaćene Uredbom o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, da pravovremeno podnesu zahtjev za ostvarivanje finansijske podrške u skladu sa ovom Uredbom.

Obrazac zahtjeva sa popisom potrebne dokumentacije dostupan je na sajtu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u sekciji “Uredba o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona “, a rok za podnošenje prijava je 20. april 2021. godine.

– Pravo na dodjelu sredstava ostvaruju privredni subjekti koji imaju registrovano sjedište na teritoriji Republike Srpske za obavljanje osnovne djelatnosti pod šifrom 90.01 – izvođačka umjetnost, koji nisu smanjili broj radnika za više od 15%, poredeći broj radnika na dan 30. novembar 2020. godine sa danom 29. februar 2020. godine, koji imaju finansijski gubitak, koji podrazumijeva pad prometa u periodu oktobar-decembar 2020. godine u procentu od najmanje 40% i više u odnosu na isti period 2019. godine i koji su izmirili poreze i doprinose na platu po svakom zaposlenom radniku prijavljenom na puno radno vrijeme ili preduzetniku koji nije obveznik doprinosa na osnovu radnog odnosa ili korisnik prava na penziju, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak, zaključno sa 30. septembrom 2020. godine – objasnili su u ovom Ministarstvu.

Vlada Republike Srpske je, na prijedlog Upravnog odbora Kompezacionog fonda, na 115. sjednici, održanoj 1. aprila 2021. godine, donijela Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, a u njenoj pripremi i izradi učestvovali su i predstavnici poslovne zajednice i udruženja privrednih subjekata sektora obuhvaćenih ovom Uredbom.

– Napominjemo da, u skladu sa članom 5. stav 1. Uredbe, privredni subjekt podnosi zahtjev za dodjelu sredstava Ministarstvu prosvjete i kulture najkasnije do 20. aprila 2021. godine – ponovili su još jednom iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Na današnji dan NATO ubio trogodišnju Milicu Rakić

OT

Josif Pančić – prvi predsjednik Srpske akademije nauka

OT

Predsjedništvo dalo saglasnost za nabavku Fajzerovih vakcina

SA

Cvijanović i Brnabić: Nastavljamo zajedničke projekte

SA

U Crnoj Gori od sutra policijski čas od ponoći do pet časova

SA

Novi zemljotres na području Banije

SA

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više