Infopunkt

Burno u bilećkoj Skupštini: Ovakva sjednica se mogla održati pod svakom bukvom!

Odbornici SNSD-a u Skupštini opštine Bileća nisu prisustvovali današnjem skupštinskom zasjedanju, jer su smatrali da sjednica nije sazvana po zakonu, što nije spriječilo odborničku većinu okupljenu oko načelnika Veselina Vujovića, kadra SDS-a, da nastave rad i usvoje sve tačke dnevnog reda.

Oni su se pozvali na zakonske odredbe da je predsjednik Skupštine u roku od 15 dana morao odrediti nastavak zasjedanja prekinutog još u julu, te da se sjednice moraju sazivati najmanje jednom u dva mjeseca, iako je od ovoga zasjedanja prošlo gotovo 4 mjeseca.

Odbornicima skupštinske većine se, prema mišljenju opozicije, očigledno žurilo da usvoje sve tačke dnevnog reda dok opozicija nije prisutna, jer se radilo o razrješenju članova opštinskih komisija, upravnih i nadzornih odbora u preduzećima čiji je osnivač opština, kao i opštinskih funkcionera i imenovanje novih.

– Bilo je niz propusta, jer nije sazvan ni kolegijum, a onda dalje ni sama sjednica u skladu sa Poslovnikom o radu lokalne skupštine, što nije u skladu ni sa Zokonom o lokalnoj samoupravi, a vezano za rokove koji su precizirani ovim zakonskim aktima, tako da nećemo učestvovati u radu ove skupštine – naveo je šef Kluba odbornika SNSD-a Miodrag Šešlija, najavivši da je moguća upitnost i u daljem radu odbornika SNSD-a.

Odbornik SRS “Dr Vojsilav Šešelj” Dražen Dunđer je bio izričit da su prekršeni svi zakoni i poslovnici i u svom stilu dodao.

– Ovakva sjednica se mogla održati pod svakim drvetom i pod svakom bukvom, jer je sve ovo što je danas urađeno, u stvari urađeno nezakonito, jer nikakvog zakonskog uporišta nije bilo za ikakvo održavanje sjednice – rekao je Dunđer, tvrdeći da pozicija nema legalnu skupštinsku većinu, ali nije želio precizirati kako.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Mato Vujović je, međutim, tvrdio da je sve urađeno legalno i da je ova skupština zakazana shodno odredbama Poslovnika o radu SO Bileća.

– Ne vidim nikakve prepreke, mi imamo skupštinsku većinu i ne vidim ništa sporno u tome – kazao je Vujović, tvrdeći da oni imaju skupštinsku većinu.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović je istakao da su sve odluke legalno donesene i da nema potrebe, niti će doći do raspuštanja lokalnog plarlamenta.

Nezavisne

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Perišić: NATO sprema zamku Srbiji i Srpskoj

M D

Ćeranić: Britanci nisu u BiH da bi pomogli, nego realizovali britanske interese

JG

Džonatan Menuti preuzeo dužnost supervizora za Brčko Distrikt

JG

Vulićeva: Turkovićevoj nije sporan podanički neokolonijalni mentalitet

JG

Dom naroda usvojio budžet, političarima veće plate

JG

Dodik: U lažnim garađanskim partijama je opasan nacionalistički muslimanski puls

JG

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više