Foto: Unsplash/Ilustracija
Društvo

Stanje na putevima: Oprezno, povećan broj biciklista i motociklista

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija samo na saobraćajnicama na kojima se izvode radovi, a iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju vozače na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

Iz Saveza navode da, budući da se očekuje tropska vrućina, vozači prave češće pauze i izbjegavaju rizična preticanja.

Na dijelu magistralnih puteva, odnosno na obilaznici oko grada Bijeljina, izvode se radovi na sanaciji kolovoza, te se saobraćaj odvija usporeno, uz kratkotrajne prekide, a vozači treba da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici regionalnog puta Prijedor tri- entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog pravca tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Zbog izvođenja radova istražnih bušotina na lokalitetu HE B-3 i B-2a, do sutra će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu MI-111, dionica Dobro Polje-Miljevina.

Radi izvođenja deminerskih radova ima povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno, opština Foča, mjesto Miljevina, od 7.00 do 17.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva” i na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Zbog izvođenja deminerskih radova i na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, u vremenu od osam do 16 časova, dolazi do obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena do 1. septembra dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, i to u periodu od 8.00 do 14.00 časova.

Povremene obustave saobraćaja izvodiće se u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Radi izvođenja deminerskih radova, dolazi do povremenih, polučasovnih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta RI-3104 Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Šepak, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično, a izmijenjen je režim vožnje i na dionici Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije, koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na pravcu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, te na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri entitetska granica (Podjezera).

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva” i na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja) odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, kao i na regionalnoj dionici Šipovo-entitetska granica (Novo Selo) zbog rehabilitacije puta, te na pravcu Jezero-Šipovo.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Napominjemo da su u toku radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-476 Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima granični prelaz Rača-Šamac-Karuše, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH u toku su radovi na auto-putu A-1 u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena su na magistralnom putu Cerik-Lončar /na dionici Cerik-pijaca “Arizona”/ radnim danima od 8.30 do 16 časova, a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Srna

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

OBA: Protiv institucija BiH vodi se hibridni rat, napadi sve intenzivniji

DB

Dodik: Počinje izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor

DB

Kada možemo očekivati novo pojefinjenje goriva u Srpskoj?

DB

Prognoza: Sutra sunčano i toplije

JG

Trivićeva o skandalu u medicinskoj školi “Petar Kočić”: Ukoliko inspekcija utvrdi nepravilnosti, biće kažnjeni

JG

Željka Milaković iz Gradiške rodila sina na putu do porodilišta (FOTO)

JG

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više