Foto: Stock photo
Tehnologija

Kažu kriza, a proizvođači automobila profitiraju više nego ikad

U ovo krizno doba proizvođači automobila su našli način da profitiraju više nego ikada, a sve na račun kupaca. Ipak, dok neki ostvaruju rekordan profit, ima i onih koji se ne snalaze. Ko je najviše novca “stavio svoj džep”, i da li je uprkos svemu na pomolu još jedno poskupljenje automobila?

Dobar primjer kako ostvariti rekordnu zaradu kad je proizvodnja i za petinu manja je Audi Grupa.

Njihovi prodajni rezultati za prvu polovinu 2022. godine, pokazali su da potražnja nije u potpunosti zadovoljena, prije svega zbog nestašice mikročipova i zatvaranja širom Kine. Međutim, i pored toga, prihod od 29,9 miljardi evra je veći za dva procenta u odnosu na isti period prošle godine, dok je operativni profit dostigao rekordan nivo, 4,9 milijardi evra.

Foto: US News

Način na koji su ovo učinili je prilično jednostavan. Veća potražnja za automobilima, zajedno sa slabom ponudom, dovodi do više cijene. Zbog toga je Audi riješio da taj višak “stavi sebi u džep”, pa je operativna marža u prvoj polovini ove godine dostigla 16,5 odsto. To je znatno više nego u prvih šest mjeseci 2021. godine, ali i više od strateškog cilja koji iznosi od devet do 11 odsto.

Kako tvrdi Audi Grupa, dobri rezultati su ostvareni prije svega dobrim pozicioniranjem cijena, kao i vrlo dobrim prodajnim rezultatima luksuznih brendova Bentley i Lamborghini. Zanimljivo je da je Audi prodao 785.099 automobila, što je za petinu manje nego u istom periodu prošle godine, a opet je ostvaren veći profit.

Luksuzni brendovi donose najveći profit

Bentley, Lamborghini i Ferrari oborili su rekorde u profitabilnosti tokom prve polovine 2022. Primjera radi, Lamborghini je sa rastom prodaje od 4,9 procenata, ostvario skok u prihodima od 31 odsto, dok je profit veći za skoro 70 procenata i iznosi 425 miliona evra. Bentley je u prvih šest mjeseci ostvario veći profit nego tokom cijele prošle godine. U prilog tome svjedoči činjenica da je u prosjeku po jednom automobilu britanska kompanija prihodovala 213.000 evra, dok je prošle godine taj iznos bio 186.000 evra.

Foto: RoCars

Prihod u padu, ali profit skače i kod VW

Volkswagen je tokom prve polovine 2022. prihodovao 33,2 milijarde evra, što je pad od 7,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, to ne znači da su manje zaradili.j

Profit je skočio za čak 54,7 procenata i sada iznosi 1,86 milijardi evra. Razlog se naravno krije u povećanju marži, i to za dve trećine. Nestašica automobila dovodi do toga da kupci izdvajaju više novca za nov primjerak, a upravo taj višak kompanije bilježe kao čist profit.

Renault u problemu zbog Rusije

Francuska kompanija zabilježila je gubitak od 1,36 milijardi evra u prvih šest mjeseci ove godine, a glavni razlog je napuštanje poslovanja u Rusiji. Ipak, Renault je napravio plan za ostvarivanje dobiti na kraju godine, a rezultati se već naziru. Prognoza prodajnih marži je sada pet procenata, a prethodni cilj je bio svega tri procenta. Novi automobili sa većim cijenama će donijeti profitabilnost, pa Renault očekuje da će godinu ipak završiti “u plusu”.

Očekuje se dalji rast cijena

Plan većine proizvođača je da i u narednom periodu povećavaju profitne marže, kako bi ostali profitabilni i pored sve većih troškova elektrifikacije. Naravno, kupcima se veća cijena predstavlja kao neravnoteža ponude i potražnje koja je uzrokovana nestašicom mikročipova, zatvaranjima u Kini, i nedostatkom drugih komponenti. O njihovom licemjerju najviše govore finansijski rezultati, jer je profit na rekordno visokom nivou.

Nova.rs

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

U Kini legalno voziti auto bez vozača, evo kako to izgleda (VIDEO)

JG

Tesla ima ambiciozan plan proizvidnje za 2022. godinu

M D

Nova fotografija iz svemira: Da li je u pitanju rijetka galaksija?

DB

Google maps ima novinu: Stiže 3D pregled iz vazduha

DB

Facebook dobio novu opciju: Tab Feeds sortiran hronološki (FOTO)

BS

Ostavka direktora “Volkswagena”

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više