Foto: GU Banjaluka
Banjaluka

Poboljšana “Građanska patrola”: Koje novine donosi nova verzija aplikacije?


Mobilna aplikacija za prijavu komunalnih problema “Građanska patrola” nadograđena je i poboljšana, pa sugrađani sada imaju uvid u status svoje prijave i kroz aplikaciju.

Ova aplikacija omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste gradske službe koje će dalje preduzimati potrebne korake.

Do sada je više 10.000 sugrađana preuzelo ovu mobilnu aplikaciju.

– Novina u odnosu na prethodnu verziju je status prijave koji je sada dostupan kroz aplikaciju onima koji prijave problem, a ukoliko ocijeni da je to potrebno, nadležna služba može unijeti kratki pisani komentar o preduzetim radnjama, koji će, u tom slučaju, takođe biti dostupan onom ko šalje prijavu – rekli su iz Kancelarije za građane.

Sponzorisano

Uvrštene su kategorije po kojima građani mogu dostavljati prijave i koje se na taj način direktno zaprimaju u nadležnoj organizacionoj jedinici.

Odnosno, pored naziva svake kategorije, omogućeno je da se nakon njenog izbora – precizno vidi i na šta se data kategorija odnosi.

– Prijave, za koje građani nisu sigurni kojoj kategoriji pripadaju, mogu se obilježiti kategorijom „Ostalo“ i ista će biti proslijeđena nadležnoj službi. Prijave koje ne pripadaju kategoriji kojoj su označene, ukoliko su precizirane, biće proslijeđene nadležnoj službi – pojašnjavaju iz Kancelarije za građane.

Kako bi prijava bila validna, neophodno je navesti lokaciju i kratak, ali jasan opis prijavljenog problema.

Napominju da se nejasne prijave ne mogu razmatrati, s obzirom na to da se kroz aplikaciju ne prikupljaju i ne pohranjuju podaci korisnika, te nije moguće zatražiti pojašnjenje prijave.

“Građanska patrola” nije adekvatno sredstvo za prijavu onih komunalnih problema čije je rješavanje hitno i gdje je potrebna trenutna intervencija nadležnih organa.

U takvim slučajevima, građani mogu da se jave na dežurni broj Komunalne policije i inspekcije 051/306-464 koji je dostupan 24 časa dnevno.

GU Banjaluka

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Banjalučani okupirali bazene i plaže na Vrbasu

SB

Čišćenje i uređenje kanala: Radovi u Barlovcima i Priječanima, sljedeće sedmice u Motikama

SB

Za sufinansiranje vantjelesne oplodnje predviđeno 150.000 KM

SB

Ješić: Umjesto nerazumnih zapošljavanja i dijeljenja svega besplatno, bilo je logičnije da se taj novac uloži u obnovu vodovodnih cijevi

SB

Banjaluka domaćin borilačke revije: Banjalučanin Tomislav Vukomanović profesionalni prvak svijeta

SB

Dragočaj: Nezadovoljni mještani i večeras mirno protestovali

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više