Foto: unibl.org
Društvo

Prof. Saša Petković objavio četiri rada

Doktor Saša Petković, redovni profesor Preduzetničke ekonomije i vanredni profesor Teorijske ekonomije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, u prethodnih 14 mjeseci objavio je u koautorstvu četiri originalna naučna rada u časopisima indeksiranim u WoS, od kojih je posljednji rad objavljen u časopisu sa faktorom uticaja 10,884.

Tako je u koautorstvu sa prof. dr Draganom Radičić, vanrednom profesorkom Univerziteta u Linkolnu iz Velike Britanije, objavio originalni naučni rad u prestižnom časopisu Technological Forecasting and Social Changes.

Od početka 2022. godine do marta 2023. godine, Petković je u koautorstvu objavio još tri rada sa visokim faktorom uticaja. U svim radovima navedena je afilijacija Univerzitet u Banjoj Luci, čime je dat doprinos povećanju međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti banjalučkog univerziteta.

Trenutno je rad autora prof. Petkovića, Dragane Radičić i Jelice Rastoke, pod nazivom „Productivity effects of innovation and digitalisation in EU SMEsˮ, u fazi recenzije u časopisu Sustainability, sa impakt faktorom 3,88, dok su još tri naučna rada sa istim timom istraživača sa Univerziteta u Linkolnu i Londonske škole ekonomije u fazi izrade, i do kraja godine će biti poslani na recenzije u časopise sa impakt faktorom većim od 10.

Profesor Petković, koji 21 godinu radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, osnivač je i rukovodilac Centra za projektni menadžment i preduzetništvo CPME, podorganizacione jedinice UNIBL, razvojnog centra čija je misija da u saradnji sa partnerskim udruženjima za upravljanje projektima iz realnog sektora permanentno radi na povezivanju vlastitih naučno-istraživačkih potencijala nastavnika i saradnika, istraživača i studenata sva tri ciklusa studija Ekonomskog fakulteta sa realnim sektorom.

Inače, CPME je realizovao veliki broj naučno-istraživačkih projekata, a s početkom 2023. godine odobren je i Horizont Evropa projekat: „Up-skilling researchers for sustainable entrepreneurship based on innovation process management”. Riječ je o četvorogodišnjem projektu vrijednom 2,379.912 evra, od čega će istraživačkom timu UNIBL pripasti ukupno 422,275 evra za realizaciju projektnih aktivnosti. Realizacija projekta počinje 1. jula tekuće godine.

SrpskaCafe

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Kastrum: Duh srednjeg vijeka na Kastelu! (FOTO/VIDEO)

DB

Podrhtavalo tlo u BiH: Registrovana dva zemljotresa

DB

Miladin Dragojević – čovjek heroj koji je slijep istčao polumaraton!

DB

Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

DB

Poplave u Višegradu napravile haos

DB

Poreska uprava RS: Naplata doprinosa veća za 118 miliona maraka

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više