Foto: Srna
Politika

Rankić: Bahatost odbornika u Skupštini opštine Bratunac najbolje pokazuje jučerašnja sjednica


Slušajući današnji govor Lazara Prodanovića u Skupštini opštine Bratunac, kamen bi zaplakao. Sa jedne strane on pošten, vrijedan i odgovoran, a sa druge bahati odbornici, mafijaši, lopovi, nesoji…,  izjavio je ovo Srđan Rankić, član Predsjedništva Narodnog fronta.

On je dodao da licemjerstvo načelnika Prodanovića danas je dostiglo vrhunac dramske predstave, te da je upravo on upozoravo javnost i građane Bratunca prošle godine da odbornici SO Bratunac brinu jedino o ličnim interesima, a da se tada Prodanović udružio sa njima kako bi ga opozvali sa mjesta načelnika opštine Bratunac. Javno je tada Prodanović likovao kako je Rankić uspio protiv sebe okrenuti 19 odbornika.

– Evo, ne prođe ni osam mjeseci, a onih 19 odbornika se okrenu protiv njega. Sada Prodanović pred narodom glumi poštenjačinu, jadnika i žrtvu prećutkujući narodu da odbornici samo traže ono što im je obećao zauzvrat ako izglasaju moj opoziv – ističe Rankić.

Rankić je ukazao na to da bahatost odbornika u Skupštini opštine Bratunac najbolje pokazuje jučerašnja sjednica na kojoj su ponovo smijenili predsjednika skupštine Radislava Jovanovića i na njegovo mjesto postavili Jovicu Čelanovića. Radislav Jovanović je dvaput sudskim putem dokazao da su njegove smjene bile nezakonite, ali to juče nije spriječilo odbornike da nastave kršiti zakon i nanositi štetu budžetu opštine. Srđan Rankić tvrdi da je do sada na plate, doprinose i bijeli hljeb duplih funkcionera potrošeno preko 200.000 maraka i da za to niko ne snosi odgovornost u opštini Bratunac, osim građana na čiji teret se svaljuju ovi troškovi.

Sponzorisano

– Rebalans budžeta nije razmatran, niti usvojen i to se neće desiti dok načelnik Prodanović ne ispuni zahtjeve odbornika. Ti zahtjevi su lične prirode i tiču se zaposlenja najbližih srodnika. To građani Bratunca moraju shvatiti. Vidjećemo ko će u ovoj igrici popustiti, da li Prodanović ili odbornici koje je nazvao mafijašima – naveo je Rankić, te dodao:

– Načelnik Prodanović je juče za skupštinskom govornicom javno priznao da je prekršio zakon, jer je preduzeću DOO Malina uplatio novac za isplatu plata i normalno funkcionisanje. Pominje se iznos od 78.000 maraka što je približno iznosu od 82.000 maraka koje sam ja iz budžeta opštine, nakon skupštinske odluke, uplatio za proširenje dječijeg vrtića. Sva bratunačka djeca su tada smještena u tu ustanovu, deset radnika je zaposleno, a ja sam zbog toga završio na sudu jer kažu da sam prekršio zakon. Da vidimo kako će se sada ponašati tužilac ili će biti potvrđena tvrdnja načelnika Prodanovića da ovdje nema pravne države i da vlada mafija. A mafijom Prodanović danas nazva svoje najbliže saradnike, između ostalih savjetnika predsjednika Milorada Dodika Marka Mrkajića i svoj SNSD. Doduše, ne valja ni DNS, a ni Ujedinjena Srpska. Jedino valja SDA. Tako reče načelnik.“

Rankić tvrdi da se u svom performansu zabrinutog domaćina načelnik Prodanović posebno osvrnuo na seljake, radnike i obične građane, a da se on u stvari ne brine za njih uopšte. Ističe da su seoski putevi neprohodni, dok se do vikendice načelnika Prodanovića asfaltira put.

– Za seljaka brine tako što njegovom bratiću ministarstvo isplati 100.000 maraka za podsticaj domaćinstva. Njegovi koalicioni i politički partneri, koje danas naziva mafijom, opljačkaše seljake za malinu, pa danas kupuju nove džipove, stanove, lokale dok narod nema hljeb da jede. Zajedno sa takvima Prodanović se prije godinu dana borio da sačuva Bratunac. Za koga? Od koga? – upitao je Rankić.

Rankić upozorava da je Dom zdravlja u Bratuncu za godinu dana, od dolaska Prodanovića na mjesto načelnika opštine, postao ustanova sa ogromnim gubicima. U momentu preuzimanja vlasti, Dom zdravlja nije imao nikave dugove, dok oni danas dostižu pola miliona maraka, a da privatna privatna klinika Lazara Prodanovića radi kao švajcarski sat.

– Moram ponovo javno pitati Prodanovića gdje su obećani projekti: Industrijska zona, obilaznica, obdanište, spomen hram, obaloutvrda, Dodikovih deset miliona? Zašto nije otvorena nijedna fabrika? – pita Rankić, te dodaje:

Dok Prodanović savjetuje svoju djecu da se za sebe bore u Holandiji i Beogradu, Rankić kaže da njegova djeca odrastaju u Bratuncu, ali je upravo SNSD, stranka Lazara Proddanovića, i previše naše djece poslala u tuđinu da zarađuju koru hljeba dok su manji i veći funkcioneri svojoj djeci obezbjeđivali stanove, klinike, fabrike, džipove, vikendice…

– Mogao bih ja do sutra podsjećati narod na podvale režima i njegovih ljudi, ali čemu sve to? Dok narod sam ne otvori oči i ne vidi ko ga vara i laže decenijama, neće biti bolje nikome osim ovakvima kao što je Lazar i njegovi „mafijaši“ – zaključuje Rankić.

SrpskaCafe

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Glasanje u UN poraz Amerike, BiH poslije ovog ne postoji

M B

Dodik: Mirno razdruživanje u BiH jedino rješenje nakon rezolucije

DB

Borenović: Rezolucija bi se kao bumerang mogla vratiti onima koji su je predložili

DB

Cvijanovićeva: Sve je jasno

DB

Konaković: Sutra šaljemo protestnu notu zemljama koje su glasale protiv rezolucije

DB

Tužilaštvo BiH: SIPA da sasluša Izetbegovića

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više