Foto: Ustupljena fotografija
Društvo

Dr Snežana Kutlešić Stević za SrpskaCafe: Vidim se više kao ljekar, posao političara je kompleksan (FOTO)


Sa Dr Snežana Kutlešić Stević za portal SrpskaCafe razgovaramo o privatnom životu, karijeri, političkom životu i svim izazovima sa kojima se suočavala u dosadašnjem radu. Dr Kutlešić Stević je dr medicine, specijalista pulmologije i baromedicine, načelnik odjeljenja pulmološke rehabilitacije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ”Dr Miroslav Zotović”. Odbornica je u Skupštini Grada Banjaluka, član Glavnog i Gradskog odbora SNSD-a.

ZAŠTO BAŠ MEDICINA?

– Od djetinjstva sam željela da budem ljekar, da liječim i pomažem ljudima. Ta ljubav je krunisana završenim Medicinskim fakultetom i sa dvije specijalizacije – rekla je Kutlešić Stević i dodala:

– Specijalizacije nisam birala, ali sam i pulmologiju i baromedicinu zavoljela. Veoma volim svoj posao.

Sponzorisano
Foto: Ustupljena fotografija

NAJČEŠĆA PULMOLOŠKA OBOLJENJA

– Najčešće se srećem sa upalama pluća, astmom, alergijskim oboljenjima, hroničnim bronhitisom i tumorima pluća – kazala je Stević.

Dodala je da je porast broja oboljelih od karcinoma pluća svakim danom sve veći.

HIPERBARIČNA KOMORA U MEDICINI

Kutlešić Stević je naglasila da se pulmološka oboljenja ne liječe hiperbaričnom oksigenoterapijom.

– Pulmolog pravi trijažu pacijenata koji se tretiraju udisanjem 100% kiseonika u hiperbaričnoj komori. Postoje plućna oboljenja koja su kontraindikovana za terapiju u hiperbaričnoj komori – naglasila je Kutlešić Stević i pojasnila kada se koristi hiperbarična komora.

– HBOT je uglavnom namjenjena za pacijente sa komplikacijama šećerne bolesti, kod hroničnih rana, akutnog gubitka sluha, trovanje CO, dekompresionu bolest, sistemska oboljena (reumatološka), vaskularna oboljenja. Ima mnogo indikacija i pacijenti vide poboljšanje poslije 15 seansi – pojasnila je ona.

Foto: Ustupljena fotografija

POLITIČKA KARIJERA ILI KARIJERA LJEKARA?

– Vidim se više kao ljekar. Posao političara je kompleksan. Za ljekara sam se školovala i tu su rezultati vidljivi – rekla je Kutlešić Stević i dodala da u oba posla sluša zahtjeve građana i pokušava im pomoći.

ŽENA U POLITICI

Prema njenim riječima, biti žena u politici nije jednostavno.

– U politici nije lako biti žena, ali moje kolege su vrlo korektne. Nikad nisam imala loše iskustvo. Sujeta je dio svih nas koji smo javne ličnosti, nevezano za posao. S toga je ima i u politici – pojasnila je Kutlešić Stević.

Foto: Ustupljena fotografija

TRENUTNA SITUACIJA U GRADU BANJALUKA I AKTUELNA VLAST

– Situacija je veoma kompleksna. Mnogo toga treba da se uradi za naš grad, posebno za naše mlade. Ima mnigo problema u svim sferama – poručila je Kutlešić Stević i dodala:

Grad je živa materija i svako od nas treba da da svoj doprinos. Ja se borim za marginalizovane grupe i pokušaću da i u buduće uradim za njih što više. Tu su naravno i penzioneri na koje nikad ne zaboravim.

RAD GRADSKOG ODBORA SNSD-A I IZBOR NIKOLE ŠOBOTA ZA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA BANJALUKE

– Gradski odbor SNSD sa Prof. dr Vladom Đajićem radi aktivno unazad više od tri godine. Radi se 20h dnevno i često se sve ne vidi. Đajić je ozbiljan i odgovoran i njegovi rezultati treba tek da se vide – rekla je Kutlešić Stević i dodala:

– Dr Šobot je mlad i kvalitetan kolega i odličan kandidat. Unio je jednu novu energiju. Njegova lakoća obavljana poslova i van medicine govore o njegovoj širini, tradicionalnom vaspitanju i viziji za bolje sutra – rekla je ona i dodala da je sigurna u njegovu pobjedu.

Foto: Ustupljena fotografija

KOLIKO VREMENA ODUZIMA POLITIČKI ŽIVOT?

Kutlešić Stević je naglasila da je dobra organizacija ključna.

– Politika mi oduzima dosta vremena ali dobro sam organizovana. Mentalno stanje mi je stabilno, a stres smanjujem na minimum boravkom u prirodi.

„DA NISAM LJEKAR BILA BIH…“

– Da nisam ljekar sigurno bih bila diplomirani politikolog ili turizmolog – rekla je Kutlešić Stević.

Foto: Ustupljena fotografija

ŠTA SNEŽANU KUTLEŠIĆ STEVIĆ NAJVIŠE OBRADUJE A ŠTA RASTUŽI I KAKO PROVODI SLOBODNO VRIJEME?

– Slobodno vrijeme provodim sa porodicom i prijateljiama. Pokušavam što više da putujem sa porodicom i da tako punim baterije – kazala je Kutlešić Stević. Dodala je da je navjiše raduje uspjeh njene djece i porodice.

–  Najviše ne obraduje uspjeh mojih sinova Nikole i Đorđa kao i sestrične Anastasije. Rastuži me kad ne mogu da pomognem zahtjevima soc. ugroženih i porodicama djece sa razvojnim poremećajima. Voljela bih da osobama sa invaliditetima mogu pomoći kod zaposlenja – naglasila je Kutlešić Stević i dodala:
– Boriću se i dalje za njih!

SrpskaCafe

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

“Gradiško ljeto na Savi”: Održana Savska regata (VIDEO)

DB

Ponedjeljak donosi temperature do 41 stepen

DB

Vimbldon: Alkaraz odbranio titulu

DB

“Ljeto na Vrbasu”: Igoru Arseniću peta titula za najljepšu “banjalučku lastu“

DB

Proglašena krizna situacija u Sjevernoj Makedoniji

DB

Bezuglaja: Sirski pristao na predaju ukrajinskih trupa

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više