Infopunkt

Zbog ubistva komšije osam godina zatvora


Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Jovanovića (80) iz Zborišta kod Broda na osam godina zatvora zbog ubistva komšije Bore Đukića (62), s kojim je godinama bio u svađi.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju, koja mu je nakon ponovljenog suđenja izrečena u novembru prošle godine.

– Žalbe odbrane i tužilaštva odbijene su kao neosnovane i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena – rekla je sekretar suda Jelena Despotović.

U presudi se navodi da je Jovanović komšiju ubio 25. maja 2015. godine u Zborištu kod Broda. Kobni dan Boro Đukić i njegov sin Anel su čistili odvodni kanal na putu ispred njihovog dvorišta, što je Jovanoviću zasmetalo jer su se godinama sporili oko tog zemljišta.

Sponzorisano

Vidjevši Đukiće da čiste kanal otišao je kući po prepravljenu vojnu pušku M48, kalibra 7,9 mm, stavio je u ručna kolica i vratio se do Đukića. Rekao im je da ne diraju kanal i poslije kraće svađe Jovanović je iz kolica izvadio pušku i ispalio dva metka prema Bori Đukiću.

No, oba metka su promašila, pa je Đukić sa uzdignutom lopatom u ruci krenuo prema Jovanoviću, koji je ponovo zapucao. Projektil je prošao kroz lopatu i pogodio Đukića u desno rame.

Ranjeni čovjek se drugom rukom uhvatio za ranu, a Jovanović mu je u leđa ispalio još jedan hitac. Metak je Đukića pogodio posred leđa i izašao je na vratu, usljed čega je na mjestu ostao mrtav.

Hici su promašili njegovog sina Anela, koji je pozvao policiju. Jovanović je ostao na mjestu zločina gdje je sačekao patrolu kojoj je predao pušku i priznao šta je uradio.

O. Matavulj

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Mostar: Srpskom povratniku zapaljen auto ispred kuće

DB

Beba pronađena u kontejneru u Bugojnu bila živa

M B

Milica Diljević priznala krivicu za ubistvo u Banjaluci

SB

Skoro godinu dana od nestanka Tanje Varajić (24): Porodica nudi novčanu nagradu od 20.000 KM

SB

Banjaluka: Maloljetnik divljao autom, oduzeto mu vozilo

SB

Oglasila se policija o stravičnoj nesreći na putu Prijedor-Banjaluka

SB

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više