Teslić
Izdvajamo

Pratimo: Rijeke se izlile, teško u mnogim opštinama (VIDEO, FOTO)


Zbog kiše koja i dalje pada, vodostaji gotovo svih rijeka na teritoriji BiH su u porastu. Voda prijeti domaćinstvima na više lokaliteta, a ono što ne ohrabruje je podatak da će kiša i danas padati.

Portal Srpska Cafe će pratiti aktuelnu situaciju i pravovremeno informisati javnost o dešavanjima na terenu.

20.19  Voda se izlila u naselju Lazarevo i preplavila Šegin put.

15.42 Hidrološka situacija u Srpskoj je stabilnija u odnosu na prethodni dan i očekuje se dodatna stabilizacija, izjavio je danas u Banjaluci direktor Republičkog hidrometeorološkog saveza Tomislav Šajić.

15.20 Vodostaj rijeke Bosne u Modriči je 255 centimetara i stagnira, rekao je samostalni stručni saradnik u opštini Modriča za Civilnu zaštitu Željko Terzić. Ovaj vodostaj izmjeren je u 14 časova.

Terzić je naveo da se prije podne Bosna izlila na nebranjene površine u mjestima Koprivna, Dugo Polje i Vranjak gdje su poplavljeni poljoprivredni usjevi.

– U Vranjaku je zaustavljen saobraćaj na regionalnom putu Modriča-Doboj, a pripadnici Policijske stanice Modriča saobraćaj usmjeravaju preko mjesta Babešnica – rekao je Terzić.

Srijeda donosi pljuskove na istoku i jugu

15.16 Pripadnici Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH pomogli su stanovnicima prijedorskog naselja Vrbice u sanaciji nasipa rijeke Miloševice.

14.59 Vodostaji rijeka Une i Sane u Novom Gradu i dalje su u porastu, a u ovoj opštini upravo su počeli puniti pijeskom vreće koje će biti postavljene na kritične tačke.

Prema podacima lokalnog Centra za obavještavanje, u 14 časova vodostaj rijeke Une iznosio je 500 centimetara, što je za 18 više nego jutros.

Vodostaj rijeke Sane iznosi 530 centimetara i za 18 je viši nego jutros.

14.50 Vodostaji rijeka Sana, Japra i Kozice na području opštine Oštra Luka su u padu, rekao je Srni načelnik ove opštine Dragan Stanar.

On kaže da ima još poplavljenih lokalnih puteva na kojima je saobraćaj ili obustavljen ili otežan. Od tri osnovne škole nastava je danas obustavljena u dvije – “Desanka Maksimović” i “Petar Škundrić”.

14.39 Put koji je zbog obilnih padavina, poplava i odrona bio blokiran od sinoć u Čelincu, trenutno je prohodan.

14.21 U opštini Derventa proglašene su mjere redovne odbrane od poplava, jer je vodostaj rijeke Ukrine, prema posljednjem mjerenju, dostigao 175 centimetara, odlučeno je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

14.20 Institut za javno zdravstvo Republike Srpske aktivno prati situaciju u vezi sa poplavama da ne bi došlo do potencijalnog pogoršanja higijensko-epidemioloških prilika i pojave zaraznih bolesti. Iz ovog instituta je saopšteno da su na tom planu najvećem zdravstvenom riziku izložene najosjetljivije grupe stanovništva – djeca, trudnice, hronični bolesnici i stariji ljudi.

– Institut, regionalni centri i higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja preduzimaju sve potrebne mjere da do pojave navedenih zaraznih bolesti ne dođe – navode iz Instituta te savjetuju pijenje flaširane ili prokuvane vode i održavanje lične higijene, jer zagađena voda, hrana i prljave ruke mogu izazvati pojavu crijevnih zaraznih bolesti, zaraznu žuticu, dizenteriju, proliv, kao i parazitarne zarazne bolesti.

14.10 Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u mjestu Tunjice pušten je saobraćaj u oba smjera nakon što je zbog klizišta bio obustavljen.

14.06 Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević danas je, nakon obilaska terena, poručio da je za sada stanje na rijekama Bosni i Savi u ovoj lokalnoj zajednici stabilno, da nadležne službe drže sve pod kontrolom, te da nadolazeći vodeni talas koji stiže poslije podne neće biti problematičan.

14.05 Police za prirodnu vodu u kotorvaroškim tržnim centrima i prodavnicama ostale su jutros prazne nakon što je obustavljeno snabdijevanje vodom iz gradskog vodovoda, piše portal Moj Kotor Varoš.

– Vodostaj Vrbanje na području vodozahvata sa kojeg “Bobas” crpi vodu za snabdijevanje grada vodom je smanjen i ukoliko kiša prestane da pada nekoliko časova moći ćemo uspostaviti normalno snabdijevanje vodom – izjavio je danas za Moj Kotor Varoš direktor “Bobasa” Slobodan Jurić.

13.40 Na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u Prnjavoru saobraćaj se odvija u oba smjera.

13.37 Vodostaj rijeke Save u Gradišci u stalnom je porastu i ima tendenciju rasta od oko pet centimetara po satu. Jutros je iznosilo 560 centimetara.

13.36 Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović rekao je da su nivo Vrbasa i njegovih pritoka u ovoj opštini u blagom opadanju i da se stanje smiruje.

13.35 Na magistralnom putu Čelinac-Banjaluka u mjestu Miloševo pušten je saobraćaj u oba smjera.

13.20 Sa putnog pravca Šešlije-Modriča u mjestu Ritešić voda se povukla.

12.41 Na području opštine Prnjavor, zbog klizišta usljed obilnih padavina, obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Crkvena-Skakavci u Drenjiku, a zatvoren je i putni pravac Crkvena-Šarinci, rečeno je Srni u Opštinskom štabu za vanredne situacije.

12.37 Služba Civilne zaštite opštine Kostajnica podijelila je oko 1 000 vreća sa pijeskom stanovništvu naseljenom u Ulici Ranka Šipke u donjem dijelu grada, gdje se rijeka Una približila stambenim objektima.

On je naveo da je vodostaj Une u 12.00 časova iznosio u Kostajnici 429 centimetara, da se očekuje njegov dalji rast, te upozorio da će najkritičnije biti večeras i u toku noći.

12.26 Na području Brčko distrikta nema prekida putne komunikacije, kao ni poplavljenih kuća.

Na kolegiju Vlade istaknuto je da se redovne mjere odbrane od poplava proglašavaju na 650 cm nivoa vodostaja rijeke Save te da za sada nema potrebe za tim.

Rijeka Sava, kao i pritoke na području Brčko distrikta BiH imaju tendenciju rasta, istaknuto je na kolegiju Vlade Brčkog koji je održan jutros.

Povišen je i vodostaj rijeke Tinje koja se jutros izlila u Mjesnoj zajednici Prijedor na mostu, kao i u Poljacima i Donjoj Skakavi. Povišen je vodostaj i rijeke Brke.

12.21 Vodotokovi na području Trebinja su pod kontrolom, situacija je stabilna, a najavljene padavine ne bi trebalo značajnije da ugroze područje grada uz korito rijeke Trebišnjice.

12.20 Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH stavile su raspoložive resurse u stanje pripravnosti, kako bi bili na raspolaganju civilnim strukturama vlasti i svim građanima BiH, saopšteno je iz ovog ministarstva povodom poplava koje su zahvatile BiH.

12.15 Srbac: Ugroženo oko 40 domaćinstava

Obilna kiša koja pada već danima na području srbačke opštine dovela je do izlivanja Vrbasa koji je zaplavio oko 40 domaćinstava u Starom Martincu, Razboju, Liliću i Kukuljama dok je u jednu kuću u Starom Martincu ušla voda, a poplavljen je i veći broj poljoprivrednih površina.

Opširnije na:

Srbac: Ugroženo oko 40 domaćinstava (FOTO)

12:13 Strašni prizori u Tesliću

– U naseljima Gajevi i Stjenjak u Tesliću poplavljeno je na desetine kuća, ali se voda povukla – potvrdio je načelnik opštine Teslić Milan Miličević. Kazao je da je stanje, ipak, danas mnogo bolje u odnosu na sinoć, jer su se tokom noći rijeka Usora i druge rječice povukle u svoja korita.

Zasad se ne može govoriti o štetama, jer je veliki broj poplavljenih privatnih posjeda i objekata.

Dionica puta Klam – Očauš

12.11 Stanje na akumulacijama uzvodno i nizvodno od Foče, na hidroelektranama “Mratinje” na rijeci Pivi u Crnoj Gori i “Višegrad” na Drini je stabilno, a dotok i protok vode je normalan, potvrđeno je iz fočanske Civilne zaštite.

Na području opštine Foča nema opasnosti od izlivanja rijeka, a vodostaji Drine i Ćehotine, kao i ostalih riječnih tokova, u blagom su porastu.

12:05 Kotor Varoš: Poplavljeno 50 domaćinstava, evakuisano 15 osoba

U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje poplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u Mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuisano je i 15 ljudi.

Ekipe Crvenog krsta trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima.

Načelnik Kotor-Varoši Zdenko Sakan rekao je kako je magistralni put Kotor-Varoš – Banja Luka neprohodan zbog klizišta u naselju Marjanovići, a odroni i nabujala Vrbanja izazvali su ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima. On je istakao da su najkritičnija klizišta u Kruševu Brdu, Bodnjiku, Podbrđu i Rujevici.

Snabdijevanje električnom energijom je otežano u mjesnim zajednicama Vrbanjci, Obodnik i Maslovare, jer su usljed obilnih padavina oštećeni dalekovodi.

12:01 Sana raste deset centimetara po satu

Rijeka Sana izlila se iz korita u Prijedoru preko puta hotela, a voda je prekrila teniske terene koji se nalaze uz samu obalu. Takođe, Sana se izlila i lijevo do mosta u Tukovima. Trenutni nivo Sane u Prijedoru je 470 centimetara, što je 50 centimetara iznad kritične tačke koja iznosi 420. Sana i dalje raste i to deset centimetara po satu.

11:47 Una prešla kotu redovne odbrne od poplava

Nivo rijeke Une kod Novog Grada prešao je kotu redovne odbrane od poplava za 34 centimetra i ima tendenciju rasta.

11:32 Blokiran saobraćaj na ulazu u Čelinac, zbog  odrona na putu

Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je da je više od stotinu domaćinstava poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine.

– Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovnim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću “Neven”. Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima – rekao je Zeljković.

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima.

– Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama – rekao je Zeljković.

On je istakao da je novi gradski most u funkciji za pješake, a da je “šamački” most osposobljen za saobraćaj automobila.

11:20 U mnogim prijedorskim ulicama otežano je odvijanje saobraćaja zbog vode na putevima

11.04 I sutra bez nastave u školama u Novom Gradu

U osnovnim i srednjim školama u Novom Gradu nastave neće biti ni sutra, zaključeno je jutros na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

– Ova odluka biće na snazi do četvrtka, 16. maja, jer očekujemo da će do tada situacija biti povoljnija – rekao je načelnik opštine Miroslav Drljača.

10.54 U Srpcu zaplavljeno oko 40 domaćinstava

Na području srbačke opštine došlo je do izlivanja Vrbasa koji je zaplavio oko 40 domaćinstava u Starom Martincu, Razboju, Liliću i Kukuljama dok je u jednu kuću u Starom Martincu ušla voda, a poplavljen je i veći broj poljoprivrednih površina.

Postoji opasnost da ova rijeka tokom današnjeg dana ugrozi još veći broj domaćinstava, kako u ovim tako i susjednim selima Lijevča polja, pa se poziva stanovništvo da preduzme mjere na zaštiti svoje imovine.

10.45 Mehanizacija je raščistila klizište ka Čelincu, pa je put prohodan od Banjaluke. Vrbanja koja je sinoć odnijela pješački most, jutros je manja za skoro dva metra, ali i dalje ima poplavljenih domaćinstava.

10.40 Rijeka Sana u Prijedoru i dalje raste

Vodostaj rijeke Sane trenutno iznosi 460 centimetara ili 40 cm iznad kritične tačke, a poplavljeno je oko 200 kuća. Presječeni su putevi uključujući i onaj prema Sanskom Mostu.

10.34 Ukrina se izlila na putu Kalenderovci-Derventa

Rijeka Ukrina izlila se na putnom pravcu Kalenderovci-Derventa zbog čega je obustavljen saobraćaj preko Žutog mosta.

Iz prnjavorske Civilne zaštite istakli su da je situacija u akumulaciji Drenova stabilna.

10.25 Vodostaj Une i Save u Kozarskoj Dubici i dalje je ispod kote redovne mjere odbrane od poplava u ovoj opštini, potvrđeno je iz Odsjeka Civilne zaštite.

Vodostaj Une iznosi 343 centimetra i raste pet centimetara na sat, dok vodostaj Save iznosi 664 centimetra.

– Problem predstavljaju sve bujične vode, a najviše poljoprivrednog zemljišta zaplavila je rječica Moštanica – rekao je šef Odsjeka Civilne zaštite u Kozarskoj Dubici Đuro Trubarac.

On je precizirao da je na području opštine Kozarska Dubica zaplavljeno šest domaćinstava, pet u Međuvođu i jedno u Božićima.

Trubarac je rekao da se očekuje dalji porast vodostaja, budući da je u gornjim tokovima Une pala veća količina kiše.

Foto: Aleksandar Petković

9.57 Kotor Varoš: Evakuisano 15 osoba

U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje zaplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuisano je i 15 lica.

Ekipe Crvenog krsta trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je Srni da je magistralni put Kotor Varoš-Banjaluka neprohodan zbog klizišta u naselju Marjanovići, a odroni i nabujala Vrbanja izazvali su ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima.

On je istakao da su najkritičnija klizišta u Kruševu Brdu, Bodnjiku, Podbrđu i Rujevici.

Kotor Varoš: Zaplavljeno 50 domaćinstava, evakuisano 15 osoba

SITUACIJU U BANJALUCI PRATITE NA SLJEDEĆEM LINKU:

Banjaluka: Situacija se smiruje, vanredno stanje i dalje na snazi (FOTO/VIDEO)

9.55 Šamac: Sava i Bosna u koritu

Rijeke Sava i Bosna na području opštine Šamac su u koritu i za sada nema opasnosti od izlivanja, navode iz lokalne Civilne zaštite.

Nivo rijeke Save u Šamcu je 3,7 metara, a redovna odbrana od poplava se proglašava na 6,5 metara.

9.55 Na području opštine Oštra Luka izlila se rijeka Japra i zaplavila nekoliko domaćinstava, a obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta između Budimlić Japre i Sanskog Mosta.

9.50 Ukrina u porastu, situacija za sada stabilna

Vodostaj Ukrine na području opštine Derventa jutros je 114 centimetara i u porastu je za 10 centimetara po času, ali je situacija za sada stabilna, saopšteno je iz Civilne zaštite.

9.39 Na putu od Šešlija prema Modriči jedna traka je zatvorena za saobraćaj.

9.26 Proglašena vanredna situacija u Čelincu

Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros je proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je da je više od stotinu domaćinstava poplavljeno, najviše u slivu rijeke Jošavke, a ništa bolja situacija nije ni na obalnom području Ukrine.

– Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću Neven. Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima – istakao je Zeljković.

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima.

– Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama – rekao je Zeljković.

On je istakao da je novi gradski most u funkciji za pješake, a da je “šamački” most osposobljen za saobraćaj automobila.

9.08 Bijeljina: Umjeren rast vodostaja manjih rijeka

U Bijeljini su u protekla 24 časa pala 23 litra kiše po metru kvadratnom, što je uticalo na umjeren rast vodostaja manjih rijeka na području grada.

Vodostaj rijeke Lukavac porastao je za 100 centimetara i dostigao visinu do polovine korita, a očekuje se rast nivoa i ostalih manjih rijeka, s obzirom na to da u Bijeljini kiša i dalje intenzivno pada.

Sava ima blagi rast i jutros u šest časova na vodomjernoj stanici Jamena vodostaj je iznosio 709 centimetara, što je povećanje za devet centimetara u protekla 24 časa.

Vodostaj rijeke Drine u šest časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 192 centimetra, kao i juče.

Protok Drine u šest časova na Hidroelektrani “Zvornik” iznosio je 410 metara kubnih u sekundi.

9.03 Obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Sanski Most

Zbog izlivanja rijeke Sane na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, u mjestu Žeger, potpuno je obustavljen saobraćaj, a obilaznica je preko Gomjenice.

U saopštenju se navodi da je, zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, u mjestu Ramići, potpuno obustavljen saobraćaj.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Marjanovac, nakon intervencije dežurnih službi povukla se voda, ali je zbog sanacije odrona, još neprohodno.

8.59 Prnjavor: Izlile se Lišnja i Ukrina, Ratkovac pod vodom

Na području opštine Prnjavor usljed obilnih padavina iz korita su se izlile rijeke Lišnja i Ukrina i zaplavile nekoliko objekata.

Opširnije na:

Prnjavor: Izlile se Lišnja i Ukrina, Ratkovac pod vodom (VIDEO, FOTO)

8.35 Vodostaji Une i Sane u Novom Gradu i dalje su u porastu i u ovoj opštini danas nema nastave u osnovnim i srednjim školama i ne radi Vrtić “Pčelica Maja”.

Vodostaj rijeke Une jutros je 482 centimetra, što je za 185 centimetara više nego juče ujutro, a Sane 512 centimetara ili 172 centimetra više.

U protekla 24 časa palo je 20 litara kiše po metru kvadratnom, a u lokalnom Centru za obavještavanje rečeno je Srni da Sana raste oko četiri centimetra za jedan čas, a Una pet.

U Novom Gradu su sinoć proglašene redovne mjere odbrane od poplava, kada je vodostaj Une dostigao nivo od 450 centimetara.

Sana (Usorci)

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da vodostaj Sane raste uzvodno od Novog Grada, dok vodostaj Une uzvodno stagnira.

8.30 Rječica Dragočajka izlila se u banjalučkom naselju Dragočaj na mjestu gdje se pravi most preko ove rijeke, iako je zbog radova korito dodatno ukopano.

8.26 Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potvrdio je da je jutros stanje u ovoj lokalnoj zajednici povoljnije i da su se, uprkos kiši koja pada manjom jačinom, tokom noći rijeka Usora i rječice povukle u svoja korita, izuzev pojedinih džepova.

On je naveo da su nakon povlačenja voda u korito ponovo prohodni putni pravci prema Doboju i Blatnici.

Borja-Teslić

Krizni štab opštine Teslić proglasio je juče vanrednu situaciju na području ove lokalne zajednice zbog izlivanja svih rijeka i procjene da postoji opravdana opasnost za ljudske živote i imovinu, a donesena je i odluka da nastava u svim školama bude odgođena do daljeg.

7.54 Stanovnici Kotor Varoša, koji se snabdijevaju iz gradskog vodovoda, od jutros su bez vode, nakon što je ispražnjen rezervoar u naselju Kotorište.

Rukovodstvo Komunalnog preduzeća “Bobas” Kotor Varoš odlučilo je da zbog naglog porasta vodostaja rijeke Vrbanje isključi pumpe za vodosnadbijevanje grada vodom radi predostrožnosti.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, u popodnevnim časovima bi radnici ovog preduzeća napunili rezervoar, da bi se uspostavilo uredno vodosnabdijevanje.

Iz lokalnog komunalnog preduzeća napominju da voda nije trenutno za upotrebu i da se čekaju rezultati uzorkovanja i kontrole zdravstvene ispravnosti.

7.38 Rijeka Una se u dijelu Mrakodola, Grdanovca i Petrinje, te u Kostajnici izlila iz korita i poplavila dio poljoprivrednih parcela, a u ulici Ranka Šipke je došla u neposrednu bliznu stambenih objekata.

Takođe Una je zaplavila i nekoliko vikend kuća.

Rijeka Strigova u Mrakodolu se povlači u korito, trentuno je jedna kuća odsječena.

Sinoć u 18 časova proglašeno je stanje redovnih mjera odbrene od poplava, a jutoros u šest su proglašene vanredne mjere.

Započelo je razvoženje vreća sa pijeskom na kritične lokacije u ulici Ranka Šipke.

7.22 Rijeka Sana se izlila iz korita u Prijedoru, a voda je prekrila teniske terene koji se nalaze uz samu obalu. Takođe, Sana se izlila i lijevo do mosta u Tukovima.

Trenutni nivo Sane u Prijedoru je 460 centimetara, a kritična tačka je na 420 centimetara. Sana i dalje raste i to 10 centimetara po satu.

U naselju Gomjenica počelo je postavljanje vreća sa pijeskom kako bi se spriječilo izlijevanje rijeke Gomjenice.

Rijeka Sana se izlila u naselju Raškovac i nekoliko kuća je pod vodom.

7.10 Na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u mjestu Tunjice došlo je do klizišta, zbog čega je obustavljen saobraćaj u oba smjera, a vozačima se savjetuje da koriste alternativne putne pravce.

7.06 Rijeka Lišnja u Prnjavoru se izlila i zaplavila više objekata u naselju Ratkovac koje se nalazi na ulazu u Prnjavor. Vode ima i na putu, a saobraćaj se odvija otežano.

1.00 Banjaluka:

Venecija most
Lendrin Mlin, Lazarevo

SrpskaCafe.com

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

U Srpskoj svake sedmice jedna žena umre od raka grlića materice

OT

Šarović: Od Mićića ćemo tražiti jasnu informaciju o sastanku sa Dodikom

OT

Nermin Nikšić na čelu Komisije za nadzor nad OBA

OT

Otkriven izvor zaraze novim virusom?

OT

Tegeltija: Najveći problem je loš odnos tužilaštava i policije

OT

Sumonji i Tomaševiću 32 mjeseca zatvora zbog šverca drogom

OT

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više