Društvo

Zaključci štaba za vanredne situacije grada Prijedor


Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 27.3.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

Zaključke

Gradski štab za vanredne situcije konstatuje:

1. Na području grada Prijedora u odnosu na prethodni dan registrovan je još jedan slučaj pojave inficiranog lica virusom korona, tako da su trenutno dvije osobe zaražene korona virusom. Pod zdravstvenim nadzorom je 930 osoba, a zdravstveni nadzor je prestao za 83 osobe.

2. Od strane tima za upravljanje novoformiranim karantinom u Sportskoj dvorani „Mladost“ preduzimaju su aktivnosti za obezbjeđenje higijenskih uslova i materijalno – tehničkih sredstava radi stavljanja u funkciju ovog karantina.

Sponzorisano

3. Vlada Republike Srpske dala je preporuku da se svi zaposleni u javnom sektoru sa izuzetkom zdravstva odreknu dijela primanja i to: da zaposleni sa primanjima do 1000 KM izdvoje do 5%, zaposleni sa primanjima preko 1000 KM da izdvoje do 10 %, a da se izabrana i imenovana lica odreknu do 20% od svoje neto plate u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

4. Mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne situascije se dobro poštuju, a nadležne institucije kao i nadležni inspekcijski organi preduzimaju mjere naložene od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.

5. Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Zaduženja i preporuke:

1.Gradski štab za vanredne situcije podržava preporuku Vlade Republike Srpske i apeluje na sve zaposlene u javnom sektoru na području Grada Prijedora da se odazovu na preporuku Vlade Republike Srpske i odreknu se dijela primanja kako bi se putem Fonda solidarnosti pomoglo radnicima u realnom sektoru koji su direktno pogođeni pandemijom uzrokovanm virusom korona.

2. Nastaviti sa aktivnostima pripreme i obezbjeđenja sanitarno-higijenskih uslova i materijalno-tehničkih sredstava za stavljanje u funkciju karantina u sportskoj dvoravi „Mladost“ u Prijedoru.
Nosilac aktivnosti: Tim za upravljanje karantinom

3. Tokom sljedećeg vikenda izvršiti periodičnu dezinfekciju u svim objektima javnih preduzeća i ustanova na području grada Prijedora.
Nosilac aktivnosti: Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i zaštitu životne sredine.

4.Zadužuje se Stručna služba Gradonačelnika da predloži 6 lica zaposlenih u Gradskoj upravi Prijedor radi davanja Ovlaštenja od strane Gradonačelnika za obavljanje poslova komunalne policije.

5.Obavezuju se svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera za sprečavanje pojave i širenja novog korona virusa, kao i sva fizička i pravna lica da u potpunosti sprovode donesene mjere od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Banjaluka: Kadeti položili zakletvu

SB

Banjaluka: Položeni vijenci i cvijeće na spomen-obilježje “Život” (FOTO/VIDEO)

SB

Meteorolozi izdali upozorenje na obilne padavine u Srpskoj

M B

Prošle godine u Srpskoj osuđeno 36 maloljetnika

SB

Drljača: Hitno potrebna pomoć za sanaciju štete u selu Ravnice

M B

Padaju cijene goriva: Poslije dizela jeftiniji i benzin

SB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više