Foto: Dejan Božić/Ras Srbija/Ilustracija
Banjaluka

Da li građane Banjaluke očekuju jeftinije autobuske karte?


Porast broja motornih vozila na području grada nameće kao rješenje razvoj kvalitetnog sistema javnog prevoza putnika, a moguće su i niže cijene.

Potvrdio je ovo Slaviša Sandić, šef Odsjeka za nadzor infrastrukturnih projekata i koordinator stručnog tima za pripremu projektnog zadatka, izradu i implementaciju studije javnog prevoza na području grada Banjaluka, te dodao da je Banjaluka ušla u grupu gradova opterećenih individualnom motorizacijom sa sve izraženijim prostornim, funkcionalnim i ekološkim problemima.

– Vizija grada je razvoj javnog prevoza provođenjem saobraćajnih politika, koje će povećati broj putovanja javnim prevozom, a smanjiti upotrebu putničkih motornih vozila – naveo je Sandić.

Napomenuo je da je sistem javnog prevoza putnika veoma veliki i složen i tome u prilog govori činjenica da se na mjesečnom nivou realizuje oko 670.000 kilometara, odnosno na godišnjem nivou oko osam miliona kilometara.

Sponzorisano

– Sistem se sastoji od 23 linije gradskog prevoza i 33 linije prigradskog prevoza, koje opslužuje oko 110 vozila – rekao je on te  pojasnio da studija treba da utvrdi postojeće stanje u kojem se nalazi sistem javnog prevoza putnika, da pokaže koliko građana svakodnevno koristi javni prevoz, te da predloži mjere unapređenja javnog prevoza.

– Analize koje će se raditi u okviru studije nakon brojanja putnika na svim gradskim i prigradskim linijama treba da daju odgovor na pitanje koliko košta funkcionisanje cjelokupnog sistema kao i funkcionisanje linija, te da definiše modele sufinansiranja koji bi doveli do novih cjenovnika – pojasnio je Sandić i dodao da će po izradi studija biti upućena na usvajanje Skupštini grada Banjaluke, nakon čega bi se započelo s njenom implementacijom, a jedan od rezultata ove studije trebalo bi da budu niže cijene prevoza.

Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja, potvrdio je da je javni prevoz u Banjaluci među skupljima u regionu.

– Sistem javnog prevoza mora da ispuni zadatke koje pred njega postavlja zajednica u smislu zadovoljenja potreba stanovništva i privrede za prevozom kroz dva nivoa ciljeva, i to: strateški i operativni – kazao je on.

Reorganizacija sistema javnog prevoza bi mogla, kako kaže, da uključuje uvođenje vremenskih karata za sve linije satnih, dnevnih, kao i reorganizaciju tarifnih sistema.

– Sistem javnog prevoza je sistem sa jednim vozačem, i što je taj vozač više opterećen, vrijeme čekanja je duže, kao i vrijeme trajanja putovanja. To treba rasteretiti na način da se stimuliše kupovina mjesečnih karata kao i kupovina karata za jednu vožnju van vozila – rekao je on te dodao da bi bilo dobro da korisnicima mjesečnih karata omoguće određene beneficije.

– Trebalo bi u dogledno vrijeme razmisliti i o kontaktnim i beskontaktnim karticama, aplikacijama za praćenje vozila javnog prevoza, informacionom sistemu sa bazama podataka o opterećenosti linija javnog prevoza i vremenima trajanja putovanja – pojasnio je Ćopić te dodao da je pohvalno što je studija u planu jer je ona početna stepenica za sve ostale pravce djelovanja u ovom pogledu.

Nezavisne

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Stanivuković otkrio da li će se povući iz izborne trke

SB

Nakon višegodišnjeg čekanja stiže voda u Brankovac (FOTO/VIDEO)

SB

Kresojević pozvao rukovodstvo Skupštine da zakaže sjednicu: Posljedice kršenja Poslovnika odražavaju se na građane ali i gradska preduzeća

SB

Roditelji banjalučkih mališana koji pohađaju privatne vrtiće tvrde da su obmanuti i iznevjereni

SB

Sve više sugrađana sa praznom kesom u redu ispred javne kuhinje “Mozaika prijateljstva”

SB

„Ljeto na Vrbasu“: Dan sporta na vodi u četvrtak

SB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više