Infopunkt

Ko će u koju direktorsku fotelju?

Podjela direktorskih pozicija u javnim institucijama i preduzećima Srpske, bila je jedna od tema sastanka lidera vladajuće koalicije. Prema procentu učešća SNSD-u bi trebalo da pripadne 47, DNS-u i Socijalistima po devet, Demosu sedam, Ujedinoj Srpskoj četiri i NDP-u tri direktorske pozicije.

Međutim, taj broj bi mogao da bude veći jer je u igri još 20 preduzeća koja do sada nisu bila u raspodjeli. Nezvanično, još po dvije fotelje mogle bi pripsati Ujedinjenoj Srpskoj, DNS u i Demosu, dok bi ostalim mogao da rukovodi SNSD.

Kadar te partije, kakose saznaje, trebalo bi da ostane na čelu Poreske i Geodetske uprave, Fonda PIO, Agencije za bankarstvo, Zavoda za zapošljavanje i Fonda zdravstvenog osiguranja. SNSD bi trebalo da ostane i na rukovodećim pozicijama u svim opštim bolnicama osim u Prijedoru gdje bi mjesto trebalo da zadrži DNS.

Stranka Marka Pavića će, kažu nezvanične informacije, zadržati i “Puteve Republike Srpske”, “Željeznice”, Turističku organizaciju RS, Republički sekretarijat za zakonodavstvo, Zavod za obrazovanje odraslih i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida. Lider stranke poručuje da još ništa nije konačno i da su pregovori u toku.

– Generalni sekretari stranaka će početi da prave dogovore o raspodjeli. Prema tome sve ovo što se objavljuje, to su neke pripreme, ni je konačno potpisano niti dogvoreno – kaže Marko Pavić, lider DNS-a.

Kadrovi Demosa rukovodiće Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Republičkom upravom za igre na sreću, RITE “Ugljevik”, “Autoputevima”, Zavodom za medicinu rada i sporta, Republičkim deviznim inspektoratom i Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, potvrđeno je u toj stranci.

Raspodjelom su zadovoljni u Ujedinjenoj Srpskoj koja će imati direktore u “Poštama Srpske”, Insitutu za javno zdravstvo, Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva i Zavodu za geološka istraživanja.

– Radi se o 7,14 odsto. I sad je na redu na nas da implementacija bude preko najkvalitetnijih kadrova da ne bude da učestvujemo u nekoj podjeli plijena nego o podjeli funkcija koje možemo da oplemenimo i da vodimo još bolje nego što su bile ranije – kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Socijalisti bi trebalo da zadrže svih devet direktorskih fotelja među kojima su one u “Šumama Republike Srpske”, Republičkom inspektoratu, Fondu za zaštitu životne sredine i APIF-u. NDP bi, pored Elektokrajine, trebalo da dobije i Republičku direkciju za promet naoružanja i vojne opreme.

ATV

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Dodik: Sjednica PIK je skup ljudi koji se lažno predstavljaju

DB

Šmit: Oni koji se igraju sa secesijom trpjeće velike posljedice

SB

Stevandić: Bez entiteta nema odluka u BiH

SB

Bukejlović: Izmjenama Zakona reguliše se način izvršenja kazne doživotnog zatvora

JMS

Kusturica: Država je faktor koji treba da održi ideju zajedništva

JMS

Kovačević ispred OHR-a: Pitanje imovine trajno riješeno Dejtonskim sporazumom

JMS

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više