Društvo

MUP RS: SMS-om provjerite sve informacije o ličnim dokumentima


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da koriste SMS servis i time skrate vrijeme neophodno za dobijanje informacija, te izbjegnu dolaske na lokacije za izdavanje ličnih dokumenata.

Preduslov za korištenje usluge SMS servisa jeste da građanin lično prijavi svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a Republike Srpske nadležne za izdavanje ličnih dokumenata u mjestu u kojem ima prijavljeno prebivalište, odnosno boravište.

Prijava broja telefona se može izvršiti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno, saopšteno je iz MUP-a.

Građani slanjem SMS-a na broj 091-110-122 mogu da obave provjere u registrima MUP-a, i to: uvid u status dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, putna isprava), zatim uvid u novčane kazne i uplate, pojedinačne po broju naloga i ukupne, uvid u izrečene kaznene bodove – pojedinačne po broju naloga sa datumom isteka i zbirne sa datumom isteka, te uvid u registraciju motornog vozila.

Sponzorisano

Građani mogu da se prijave na servis ako žele da dobiju obavještenje iz registara MUP-a, i to: obavještenje o isteku važenja dokumenta, obavještenje o prestanku važenja izrečenih kaznenih bodova, kao i obavještenje o isteku važenja registracije.

Građani se mogu prijaviti da putem SMS servisa dobijaju obavještenja za sve navedene servise ili pojedinačne, a, isto tako, odjava sa servisa može biti pojedinačna ili za sve navedene informacije.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, a cijena SMS-a je 0,1 KM.

Detaljne informacije o namjeni i korištenju SMS servisa MUP-a Republike Srpske dostupne su na internet stranici ovog ministarstva (mup.vladars.net).

Iz MUP-a podsjećaju da je Pravilnikom o registraciji vozila navedeno da se zahtjev za produženje registracije vozila za vozila čija je registracija istekla nakon 16. marta 2020. godine može podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka stanja prirodne ili druge vanredne situacije na teritoriji BiH.

Ukoliko se zahtjev za produženje registracije vozila ne podnese do roka predviđenog ovim članom, vozilo se službeno odjavljuje iz evidencije registrovanih, a vlasnik je dužan da vrati registarske tablice nadležnom organu u roku od osam dana.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Egić: Stanje u oblasti boračko invalidske zaštite zadovoljavajuće

DB

Da li je Trninić nasljednik Natalije Trivić?

SB

Natalija Trivić o ostavci na mjesto direktora Aerodroma RS: “Idemo dalje”

SB

Klimatolog iz Srpske: Najugroženiji smo u Evropi

SB

Odbijena žalba, Ramo Isak mora izbrisati spot “Snaga naroda”

SB

Natalija Trivić podnijela ostavku na mjesto direktora Aerodroma Republike Srpske

SB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više