Hronika

Iskaz osumničenog za trostruko ubistvo pun nelogičnosti

Odbrana Gorana Džonića, osumnjičenog za trostruko ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić, pred istražnim organima puna je protivrječnosti i nelogičnosti.

Kako Blic saznaje, policija intezivno radi na utvrđivanju svih činjenica kako bi se odgonetnulo da li je njegova odbrana proračunata kako bi izbegao punu krivičnu odgovornost za krivično djelo koje zaprijećena kazna doživotnog zatvora ili je zaista ima još saučesnika.

Sudeći prema onome što je iznio u istrazi može se zaklučiti da je njegova odbrana na “staklenim” nogama. Za sada je poznato da policija čvrste i neoborive dokaze ima samo za Džonića jer je u njegovom stanu nađen pištolj koji je počinjen zločin, a na vreći novca njegov DNK. U prilog svemu ovome ide balističko vještačenje oružja koje je odgnonetnulo spekulacije iz čijeg pištolja je usmrćena tročlana porodica.

Džonić je u svojoj izjavi naveo da su ga braća poznata pod nadimkom Jojke iskoristili i ako ih nije poznavao. Ovdje najprije ostaje nejasno zašto je osumnjičeni bez pogovara pristao da postupa po naređenju čovjeka koga je samo poznavao iz viđenja. Džonić se na saslušanju pravdao da je imao strah jer su u pitanju poznati kriminalci.

Međutim, ostaje nepoznato zašto odmah nije otišao u policiju i sve prijavio već pristao da “izda“ svog brata koji mu je najviše vjerovao. Sam je mogao da zaključi šta žele braća iz kriminalnog miljea jer su doslovce pominjali novac na kamatu i informaciju da veću količinu novca uvijek nosi sa sobom. Džonić je rekao da mu je “jedan od braće rekao da ima rok da razmisli kako da pomogne da zaustavi auto od Đokića”.

Poznato je da je vlasnik mjenjačnice bio obazriv i da nikome nije stajao, pa je Džonić već tada mogao da posumnja da bi njegov brat Goran Đokić mogao da se nađe u problemu jer ljudi iz kriminalnog miljea žele da ga zaustave.

Džonić je rekao da mu je jedan od braće Jojke rekao da ne zaboravi da ponese svoj pištolj koji je uvijek bio spreman. Nije jasno kako ni u tom trenutku bivši vatrogasac nije mogao da shvati šta će se dogoditi sa njegovim rođakom Đokićem.

Džonić je ispričao da mu je jedan od braće nakon izvrešenog zločina vratio pištolj. Navodno, on je želio da ga baci u reku, ali ga je vratio tamo odakle ga je uzeo.

Čak ni u niskobudžetnim filmovima nije viđeno da nakon zločina ubica da pištolj nekome koga ne poznaje. Nije jasno zašto sam, navodni, izvršilac nije zadžao ili ga sakrio. Tako bi bio siguran da ne bi niko mogao da ga dovede u vezi sa zločinom.

Sledeća neloginost u Džonićevom iskazu jeste ono što se tiče podjele novca nakon izvršenja ubistva. Naime, Džonić je rekao da mu je jedan od braće dodavao novčanice kako bi na njima ostao njegov trag. Ovo je postalo sumnjivo i inspektorima jer je nelogično da ostaje bilo kakav trag koji može da ih poveže sa zločinom. Poznato je da je na vreći u kojoj se nalazio novac izuzet DNK i to samo Džonićev.

Na kraju ostaje glavno pitanje zašto Džonić, ako već na samom početku nije prijavio šta se sprema njegovom bratu to nije učinio onog trenutka kada je bio očevidac jezivog zločina.

On je u istrazi tvrdio da ga Jojke ubacio u “pasat” koji je vozio Đokić i da je gledao kako puca u glavu njegovom rođaku. Ni jednog trenutka nije rekao da je pokušao da spriječi takav zločin niti da se borio da oduzme oružje od Jojketa koji mu pobija najbližu familiju. Prema iskazu Džonića, Jojke je bio sam u vozilu, a njih četvoro mogli su da ga spriječe da poubija cijelu porodicu jer je sjedio tik uz njega.

Ako se sve odigralo kako je Džonić ispričao zašto su ga, navodni, izvršioci trostrukog ubistva ostavili u životu kada bi ih on jedini pred sudom označio kao direktne izvršioce zločina. Bivši vatrogasac je čak naprotiv nakon zločina izigravao tužnog rođaka Đokića, pričao o njemu sve najljepše, ali i bio u prvom redu na sahrani tročlane porodice.

Čim je uhapšen Džonić je, navodno, policiji rekao da u zločinu nije bio sam i da je imao pomoć svojih sinova. Što je sve zaprepastilo.

To je uradio nakon otkrića kada je u voćnjaku njegovog sina koji radi u Vojsci Srbije policija iskopala oko 43.000 evra. Svoje sinove uvezao je u zločin i ako je znao da su oni tog dana bili radno angažovani.

Međutim, dan kasnije sam sebe je dementovao i to u Tužilaštvu. Tražio je da mu se sinovi oslobode svake sumnje i sve prebacio na dvojicu braće poznate po nadimku Jojke.

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u zločinu, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od mještana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom dijelu za poljoprivrednu mašinu.

Majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cijevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mjesec, do mjesec i po dana prije zločina.

Blic

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Kako su pobjegli kopači iz Podgorice: Jedan taksijem u Srbiju, dvojica busom do BiH

DB

Šeranić potvrdio: Vrijednost garaže UKC-a sada 42 miliona KM

DB

Munjić: FUP će provjeriti od koga je Radoičić nabavljao oružje

DB

Osumnjičeni Kokanović doveden u Okružno javno tužilaštvo

DB

Cvijanovićeva: Inicijativa Bećirovića i Komšića osuđena na propast

DB

Policija moli građane za pomoć u identifikaciji nasilnika

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više