Infopunkt

Vlada RS donijela Plan interventnih nabavki za 2022.

Vlada Republike Srpske donijela je danas Plan interventnih nabavki proizvoda, robe i sredstava za 2022. godinu.

– Planom interventnih nabavki sačinjena je lista od 856 dobavljača u 51 lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj, a opštine Kupres, Oštra Luka, Rudo, Istočni Drvar, Kalinovik, Petrovac, Vukosavlje, Kneževo, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Krupa na Uni i Srebrenica izjasnile su da nemaju registrovanih privrednih društava, pravnih i fizičkih lica koja su osposobljena, organizaciono, kadrovski i materijalno-tehnički da vrše ulogu nosioca snabdijevanja, a interventno snabdijevanje u ovim lokalnim zajednicama će se, u slučaju potrebe, sprovoditi u skladu sa odredbama zakona – saopšteno je iz Vlade RS.

Navode da odredbama Zakona o interventim nabavkama Vlada RS jednom godišnje, na prijedlog Ministarstva trgovine i turizma, najkasnije do 30. novembra tekuće godine, donosi Plan interventnih nabavki proizvoda, robe i sredstava, kojim se definišu vrsta, količina i vrijednost proizvoda, robe i sredstava, kao i nosioci snabdijevanja u jedinicama lokalne samouprave.

Vlada RS je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o koncesijama, po hitnom postupku. Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi propisivanja koncesione naknade za ustupljeno pravo i koncesione naknade za korišćenje koncesije u oblasti sporta, koja do sada nije bila propisana, a javila se potreba za dodjelu koncesija u toj oblasti.

Utvrdila je Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama po hitnom postupku, te je donijela odluku o isplati 1.835.893,58 KM za socijalno zbrinjavanje 713 radnika iz 32 preduzeća koji su procesom privatizacije, stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja.

Vlada RS juče je, između ostalog, usvojila Izvještaj o radu Kompenzacionog fonda RS za period januar – jun 2021. godine, te je donijela Odluku o prenosu prava svojine na zalihama medicinskog materijala, zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju u ukupnoj vrijednosti od 722.411 KM bez PDV-a, nabavljenih u okviru “Hitnog projekta covid-19 za BiH” dio za RS, sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske na registrovane ustanove socijalne zaštite za smještaj korisnika u RS.

– Svaka ustanova je dobila robu direktno proporcionalno broju smještenih korisnika i na osnovu njihove planirane potrošnje za vremenski period od šest mjeseci – saopšteno je iz Vlade RS.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Seksualno iznuđivanje zastupljeno u svim sferama života

SB

Vremenska prognoza: Sutra sunčano i toplije

M B

Do kraja iduće godine restrukturisanje “Željeznica Srpske”

M B

U Banku humanog mlijeka u UKC RS pohranjene prve količine

SB

Na porodiljskom 28 očeva u Republici Srpskoj

SB

Kupaca luksuznih stanova u Srpskoj ne manjka

SB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više