Foto: EltaTV/Printscreen
Banjaluka

Mandić: U avgustu počinje rješavanje problema vodosnabdijevanja u Donjim Kolima (VIDEO)


Problem vodosnabdijevanja je dugogodišnji problem i nikada nije adekvatno riješen. Jedini način da se riješi je izgradnja potpuno novog rezervoara u Rekavicama, što je planirano kroz projekat Voda 3, koji treba da započne ove godine.

Rekao je ovo u gostovanju na Elta televiziji Boriša Mandić, iz Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka.

On dodaje da je Gradska uprava cijelu prošlu godinu intezivno radila na rješavanju ovog investicionog projekta.

– EBRD je prepoznao našu inicijativu i dao zeleno svjetlo da nastavimo sa projektom, gdje Evropska banka za obnovu i razvoj treba da donira gradu Banjaluci četiri miliona bezpovratnih sredstava za izgradnju objekata i cjevovoda na širem području Grada, između ostalog i Donjih Kola – kazao je Mandić.

Mandić navodi da se očekuje da će EBRD u avgustu završiti potrebne procedure.

– Kada dobijemo izvođače krećemo sa izgradnjom. Očekujemo i nadamo se da će to biti u avgustu – objasnio je Mandić.

Košenje: Mađir i Česma nisu u planu košenja

– Mi moramo biti svjesni da predstoji period političkih kampanja. Građani ne trebaju dozvoliti da ih neko vuče za rukav i da zbog toga govore neistinu – kaže ovo Mandić na pitanje da li su MZ Mađir i Česma nepokošeni, kao što tvrde pojedini mještani.

Dodaje da tamo nema sportskih terena, parkova i sličnih površina za koje je nadležan Grad.

– To su putni pravci koje održavaju firme zadužene za održavanje javnih puteva. Možda su mještani na to mislili. U svakom slučaju, javna površina u tim naseljima je nasip koji Grad redovno održava, pogotovo sada kada pripremamo izgradnju mosta – navodi Mandić.

Za uklanjanje ambrozije spreman plan

– Obezbijeđena su sredstva od 30 hiljada maraka za suzbijanje ambrozije na javnim površinama, što je oko 80 hiljada kvadrata. To se redovno održava. Inspekcija i komunalna policija obilaze teren i opominju i pravna i fizička lica da na svojim površinama takođe uklanjaju ambroziju – kazao je Mandić.

Radovi na vrtićima u Kuljanima i Vrbanji završeni

Odjeljenje za komunalne poslove je prošle godine, kako kaže Mandić, radilo na izgradnji dva vrtića.

– Jedan u Kuljanima, jedan u Vrbanji. Vrtić u Vrbanji je potpuno nov, dok je u Kuljanima u pitanju rekonstrukcija i promjena namijene stare škole u dječiji vrtić.„Radovi su završeni na oba vrtića. U Vrbanji je potrebno još uraditi kanalizaciju, a u Kuljanima se očekuje još da se objekat preda Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – istakao je Mandić.

Šta je sa sječom stabala u centru?

Projekat rekonstrukcije centralne gradske zone je napravljen prije nekoliko godina i radi se u fazama.

Trenutno je, pojašnjava Mandić, treća faza u toku i po projektu je evidentirano koja su stabla oštećena i koje je potrebno ukloniti.

– Stručna lica, projektant, nadzor svi su bili na terenu i potvrdili koja su stabla oštećena.Nije izvršena sječa svih stabala nego samo oštećenih, koja bi mogla ugroziti sve nas – rekao je Mandić.

Banjaluka dobija novu plažu

Za plažu „Sitari“ u Srpskim Toplicama, kako kaže, urađena je kompletna projektna dokumentacija.

– Uspjeli smo da pronađemo donatora i koji bi izveo najveći dio radova na toj plaži. To je kompanija MTL. Još nije zvanično potpisan Ugovor i nismo ušli u izgradnju, ali kroz nekoliko dana se očekuje početak radova – objašnjava Mandić.

Kako kaže Mandić, očekuje se da to bude „smart“ plaža, sa novim sadržajima.

Dodaje da se nada da će do kraja ljeta biti završeni radovi, a ako ne budu, da će se Banjalučani iduće godine moći kupati na njoj.

SrpskaCafe/EltaTV

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

“Srpska te zove”: 18. aprila miting u Banjaluci

DB

Dodik poziva na veliki miting u Banjaluci

DB

Vučić: Srbija će se do kraja boriti za istinu i pravdu, kao i protiv rezolucije o Srebrenici

DB

U kojim slučajevima možete ostati bez vozačke dozvole?

DB

Akcija “Kvantum”: Uhapšena četvorica Banjalučana

DB

Vučić: Srbija se nalazi u sred geopolitičkog vrtloga

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više