Foto: Elta TV
Banjaluka

Banj busom do Banj brda – Bojan Kresojević: Vidikovac će biti ponos Banjaluke! (VIDEO)

Banj brdo je izletište koje Banjaluka mora sačuvati jer je za nju originalno. Postojali su brojni pritisci da se omogući automobilima da saobraćaju ka Banj brdu, ali mislim da bi to zaista bila loša ideja, i evo mi smo ove godine rekonstruisali prilaznu saobraćajnicu koja vodi do rampe, s obzirom da je ovo zaista veliki potencijal koji treba da bude prepozatljiv. Skoro svi gradovi imaju stari grad, šetališta i znamenitosti, ali ovakvo brdo u skoro strogom centru grada, kao što je i Manjača, ili dajak je nešto što je jedinstveno samo za Banjaluku, kazao je u specijalnoj tv vožnji Banj Busom do Banj brda, gradski menadžer Bojan Kresojević.

– Danas možete uspjeti samo ako iskoristite svoj vlastiti potencijal. Zato smo mi ove godine otvorili prvo dajak pristanište, Švedsku plažu, planiramo i vidikovac na Banj brdu za koji smo već obezbijedli sredstva i to je nešto što ćemo sigurno završiti – naglasio je Kresojević govoreći o projektima iz oblasti turizma koji su bili ili koji će se tek naći u fokusu ove gradske adminsitracije 

On je naglasio da je za pojedine projekte trebalo samo malo dobre volje, pa tako  grad obilježavajući parking mjesta pokušava riješiti problem nepropisno parkiranih automobila kod same rampe, čime se u ranijem periodu u više navrata onemogućavalo bezbjedno odvojanje saobraćaja Banj busom. Kresojević  se nada da će se naći dobre volje i kod nadležnih insititucija da se konačno sa mrtve tačke pokrene obnova spomenika na Banj brdu koji sada u ovakvom stanju predstavlja opasnost za sve one koji mu se približe.

– Spomenik na Banj brdu daje smisao ovoj cijeloj priči, stazi koja vodi od podnožja do vrha, i definitivno kako bismo oživjeli u punom kapacitetu Banj brdo, neophodno je da se rekonstruiše sam spomenik. Ja zaista vjerujem da će se u narednom periodu sa republičkog nivoa vlasti ići u tom pravcu, jer zaista moramo ići sinhronizovano,  da obnovimo spomenik sa pristupnim saobraćajnicama, izgradimo vidikovac, da iskoristimo ovaj potencijal, jer grad Banjaluka trenutno ne koristi sav svoj potencijal zbog nedovoljnih ulaganja u posljednjih desetak, dvadeset godina. To znači da uvijek moramo gledati dugoročno. U ranijem periodu htjelo se uglavnom u nekim kratkim disciplinama doći do rezultata, ali samo one srednje i dugoročne discipline mogu da obezbijede bolji život ovdje – nalgasio je Kresojević.

Foto: Elta TV

Na pitanje šta je konačno rješenje, kada je u pitanju prilaz Banj brdu, i da li ova gradska uprava razmišljala o tome da se uradi pristupni put s druge strane brda kao što se svojevremeno razmišljalo u nekom prethodnom periodu, Kresojević odgovara, da jeste bilo razmišljanja u tom pravcu, izgadnje komunikacije iz pravca Banjsko rekreativnog centra, ali da bi troškovi jednog takvog poduhvata ipak previše koštali.

– Stoga smo se ipak odlučili za projekat izgradnje vidikovca jer bi on dao dodatnu draž Banj brdu, on bi bio sadržaj koji sada nedostaje, da njime privučemo Banjalučane ali i sve one koji dolaze u Banjaluku. Mi smo u ponedjeljak imali  jedan sastank u vezi instalacije zip lajn-a u Banjaluci, pa se razmišlja i u tom smjeru kako bi se obogatila ponuda Banj brda – rekao je gradski menadžer.

Kresojević je na kraju istakao da će Gradska uprava podržati sve one koji žele da na bilo koji način promovišu Banj brdo kao destinaciju. Projekti poput brdskih polumaratona ili biciklističkih brdskih trka dobiće sigurno podršku grada, kazao je Bojan Kresojević, u specijalnom tv projektu Banjalučke hronike ELTA TV Banjaluka pod nazivom Banj busom do Banj brda. 

Elta TV

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

Radovi na putu prema Motikama: U toku postavljanje završnog sloja asfalta

SB

Kroz nekoliko koraka do zaposlenja u Sloveniji! (FOTO, VIDEO)

M B

Kresojević: Rukovodstvo Skupštine selektivno bira tačke dnevnog reda, cilj i dalje blokiranje razvoja grada (VIDEO)

M B

Cijene povrća zapaprile spremanje zimnice

SB

Sirena za uzbunu uznemirila Banjalučane (VIDEO)

SB

Banjaluka: Ugostiteljima od petka neograničeno radno vrijeme

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više