Infopunkt

Prijedorski odbornici imenovali još pet novih direktora javnih ustanova


Odbornici Skupštine grada Prijedor imenovali su danas još pet novih direktora javnih ustanova u ovom gradu.

Nakon imenovanja Slobodan Javora koji je ošao na čelo Doma zdravlja Prijedor, za vršioca dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” imenovana je diplomirani pravnik Tatjana Brdar, a razriješena je Gordana Jekić.

Njenu smjenu inicirao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović s obrazloženjem da je Jekićeva izvršila povredu iz člana 86 Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Za vršioca dužnosti direktora Gradske apoteke Prijedor imenovan je diplomirani pravnik Vladimir Stakić, a razriješen dužnosti Milan Kubat na inicijativu Socijalističke partije.

Komisija za izbor i imenovanja zauzela je stav da je u prethodnom periodu direktor učinio niz propusta koji nanose štetu interesima ove javne zdravstvene ustanove, kao i njenog osnivača, grada Prijedora.

Za vršioca dužnosti direktora Sportske dvorane “Mladost” imenovana je diplomirani ekonomista Tijana Bereta Jacišin, a razriješen dužnosti Duško Rajilić na inicijativu Ujedinjene Srpske.

Komisija za izbor i imenovanja ocijenila je da je Rajilić izvršio povredu svojih zakonskih i statutarnih obaveza i da treba da bude razriješen, bez obzira na činjenicu da mandat na koji je imenovan još uvijek traje.

Za vršioca dužnosti direktora Pozorišta Prijedor imenovan je akademski glumac Srđan Knjeginjić, a razriješen Zoran Baroš, kojem je mandat istekao u februaru prošle godine.

Za vršioca dužnosti direktora Galerije “Sreten Stojanović” imenovan je magistar muzičko-instrumentalne umjetnosti Aleksandar Drinić, nakon što je prethodni direktor Tihomir Ilijašević umro u julu.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zahvalio se svim razriješenim direktorima za dosadašnji rad.

– Očigledno je došlo i do smjene generacija, pa i političke volje, kao i nezadovoljstva radom određenih direktora, ali ipak i oni su bili direktori i njima se ovim putem zahvaljujem – zaključio je Pavlović.

U prvom dijelu današnjeg zasjedanja odbornici su za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovali diplomiranog pravnika Slobodana Javora, a razriješili Slavicu Popović na inicijativu Kluba odbornika SNSD-a, koju je Komisija za izbor i imenovanja ocijenila opravdanom, podsjetivši da 2019. godine Skupština grada Prijedor nije usvojila izvještaj o radu Doma zdravlja za 2018. godinu.

Za svih šest javnih ustanova Skupština je imenovala komisije za primopredaju dužnosti između dosadašnjih i novoimenovanih vršilaca dužnosti direktora.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Čokoladice u kojima je nađena plastika isporučene u BiH

DB

Protestni skup protiv izgradnje MHE: Ne damo ni kapi Duboke!

DB

Odluka o povećanju cijene struje u Srpskoj neustavna

DB

Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH mogu biti oduzeta vozila

DB

Stiže saharski pijesak: Nebo će biti zamućeno, a temperature rekordne

SB

Na poklon do 5.000 KM carina 10 odsto

SB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više