Zdravlje

Opasnosti 5G mreže: Bežična apokalipsa!?


Možete li zamisliti skoriju budućnost u kojoj će većina uređaja, koje imate u domaćinstvu, biti bežična, a na svakom koraku će stršati neki odašiljač poput onih za mobilne telefone?

Za 2020. godinu najavljuje se uvođenje najnovije vrste mobilne i internet mreže. Riječ je o 5G mreži ili mreži pete generacije, koja se već naveliko testira u SAD-u. Međutim, upozorenja o njenoj štetnosti i dalje se potpuno ignorišu.

Nakon 4G mreže, koja je označila uvođenje bežičnog prenosa informacija, sprema nam se nešto novo, što bi, nažalost, moglo imati nesagledive posljedice na naše zdravlje i uopšte život na planeti.

Jednom kada se definitivno uvede ova nova tehnologija, odašiljači 5G mreže biće na svakom koraku, a njene zastrašujuće visoke frekvencije prolaziće kroz našu kožu i tkiva uzrokujući mutacije i tumore.

Po svemu sudeći, pred nama je tehnološki zastrašujuće napredna i brza, ali ne baš svijetla budućnost, kada je riječ o našem zdravlju i bezbjednosti.

Brojne studije potvrdile štetnost 4G mreže, koju sada koristimo

Veliki broj studija i istraživanja je već potvrdilo štetnost 4G mreže, koju trenutno koristimo, a neke od opasnih posljedica na ljudsko zdravlje su porast ovih poremećaja i oboljenja: rak i tumori, kardiovaskularna oboljenja, hormonski disbalans, nesanica, depresija, glavobolje, smanjena plodnost.

Upotreba bežične mreže ili Wi-Fi-ja dokazano povećava učestalost raka kod ljudi, a često korištenje pametnih mobilnih telefoba do znatno većeg rizika od tumora na mozgu.

Štetan uticaj 5G mreže na naše zdravlje

I dok tehnološka industrija tvrdi da je 5G mreža sigurna, izvještaj Američkog nacionalnog toksikološkog programa o toj mreži ukazuje upravo na suprotno.

Naime, visoke frekvencije mikrotalasnog zračenja, kakvo koristi 5G mreža, mogle bi imati razorne posljedice po ljudsko zdravlje.

Uvođenje ove mreže označiće i “eksploziju” primjene bežične tehnologije jer će većina uređaja postati bežična, što će ujedno značiti i da ćemo biti puno više izloženi štetnom zračenju.

Više od 90 odsto mikrotalasnog zračenja apsorbuje se kroz našu kožu, odnosno epidermu i dermu.

To znači da će naša koža nakon uvođenja 5G mreže ustvari služiti kao “spužva” za apsorpciju ovih štetnih zračenja. Studije su takođee pokazale da su ovakva zračenja jako štetna i za naš vid i imunološki sistemv, a uz to ugrožavaju i regeneraciju ćelija te slabe našu otpornost na bakterije.

Osim nas samih, 5G mreža mogla bi ugroziti i biljni i životinjski svijet na planeti.

Ona bi se mogla negativno odraziti, na primjer, na ptice i pčele, a ono što se sigurno zna jeste da kad nestane zadnje pčele, ni čovjeka više neće biti.

Više od 180 naučnika zatražilo stopiranje 5G mreže

Nakon testiranja tokom 2017. godine, više od 180 naučnika i istraživača zatražilo je stopiranje uvođenja mreže pete generacije.

Razlozi za to su nedovoljna istraženost njenih (štetnih) efekata i moguće posljedice, ne samo na ljudsko zdravlje, nego i na sveukupni život na planeti. Ti istraživači su podnijeli 11 žalbi, odnosno zahtjeva, u kojima su upozorili na sljedeće: mreža 5G djelotvorna je samo na kratkim relacijama, slabo se prenosi kroz tvrde materijale i zahtijeva puno gušću umreženost, a to znači da će se morati postaviti jako veliki broj antena!

Jesmo li zaista spremni platiti toliko visoku cijenu svojim zdravljem samo kako bismo imali 10-50 puta brže internet i mobilne veze?

Agencije

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.


Možda vas zanima

Hodajte bosi, zdravo je

SA

Zašto je potrebno jesti jaja?

SA

Popodnevna drijemka smanjuje rizik od srčanog udara

GC

Da li je nam stvarno je potrebno osam čaša vode dnevno?

DB

Kako aditivi utiču na zdravlje?

SA

Koje tegobe ne smijete ignorisati?

GC

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više