Foto: Ilustracija/Unsplash
Zanimljivosti

Boje u snovima predviđaju i budućnost

Boja ne mora da bude dominantna u snu, ali ako je primjetna i upečatljiva, onda treba da je zapamtite.

Kako biste najbolje i najtačnije protumačili svoj san, potrudite se da zapišete događanja i pojave koje ste sanjali odmah nakon buđenja, kako vam neki detalji ne bi iščezli iz pamćenja. Moguće je da je baš u tim detaljima ključ značenja vašeg sna.

Crna

Crna boja se u mnogim narodima povezuje sa nečim negativnim. Ona često simbolizuje tugu, nešto zastrašujuće, nepoznato ili tajanstveno, smrt, zlobu, opasnost, odbacivanje nekoga ili nečega.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Ukoliko se ova boja često pojavljuje u vašim snovima, treba da preispitate sebe i svoje emocije, jer ćete se tako bolje protumačiti poruku podsvijesti i znati šta treba da uradite. Možda patite za nekim ili je vrijeme da izbacite neke ljude ili navike iz svog života.

Takođe, snovi o crnom ili nekome ili nečemu crnom mogu ukazivati na to da vam u životu nedostaju podrška i ljubav. Ukoliko se u snu osjećate zadovoljno i srećno, ova boja ukazuje na skrivenu duhovnost.

Bijela

Bijela simbolizuje duhovni mir, dostojanstvo, savršenstvo, čistotu i nevinost, a može da ukazuje i na to da vam predstoji neki novi početak. Možda je u pitanju novo duhovno buđenje ili nagovještaj velike promjene u životu.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Ukoliko je ta bijela boja u snu povezana sa nekom osobom, to vam govori da je u pitanju dobra i kvalitetna osoba, iako vi toga možda niste svjesni.

Ljubičasta

U mnogim svjetskim kulturama, ljubičasta boja simbolizuje duhovnost, ljubav, mir i čistotu.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Česti snovi u kojima ljubičasta dolazi do izražaja, govore da ste veoma intuitivni, saosjećajni i duhovni.

Indigo plava

Intenzivno plava boja simboliše visok nivo duhovnosti, a mnogi vjeruju da snovi u ovoj boji mogu da predstavljaju znak da se osoba nalazi pod božanskom zaštitom.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Sa druge strane, vjeruje se i da indigo boja može da ukazuje na prevaru, pa je važno ustanoviti u kom kontekstu se ova boja pojavljuje u snu. Nemate razloga za brigu ako ste se u snu osjećali srećno i mirno.

Bež

Bež boja može da ukazuje na objektivan i nepreistrasan stav o nekome ili nečemu. Generalno ova boja simboliše neutralnost.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Takođe, ova boja ponekad otkriva odsustvo, nedostatak komunikacije ili nedostatak strasti u stvarnom životu.

Zlatna

Zlato u snovima se obično povezuje sa napretkom i bogatstvom, a može da ukazuje na napredak i poboljšanje situacije. Može da simbolizuje rast i sazrijevanje, ali i da ukazuje na bogatstvo u duhovnom smislu.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Kada sanjate zlato, onda je posebno važno obratiti pažnju na druge okolnosti u snovima.

Srebrna

Srebrna boja je povezana sa novim počecima, vještinama i srećom. Na određeni način, srebrna može da predstavlja i nešto vezano za vaše ambicije. To može biti poruka da je krajnje vrijeme da krenete krupnijim koracima ka ostvarenju svojih snova ili da započnete posao koji već dugo odlažete.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Snovi u kojima se javlja srebrna boja, mogu da ukazuju i na to da je potrebno da poslušate svoj unutrašnji glas po pitanju posla ili neke  osobe. Povremeno, u zavisnosti od konteksta sna, ta boja može da predstavlja dragocjena sjećanja.

Plava

Plava boja je povezana sa smirenošću, a može da predstavlja pravdu, intelekt i istinu, i ukazuju na mir i blagostanje. Pojava plave tokom sna može da simbolizuje duhovnog vodiča i razloge za optimizam tokom života, a može da predstavlja i jaku želju za putovanjem.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Tamnije nijanse plave ponekad predstavljaju depresiju, tugu ili loše raspoloženje. Plava voda u snovima otkriva da se osoba koja sanja brine o svojim emocionalnim potrebama tokom budnog stanja. Ako u snu nosite svijetloplavu odjeću, to simbolizuje vašu kreativnost.

Braon

Braon boja u snovima može da bude znak da je neophodno da živite prizemnijim načinom života.

Foto:Ilustracija/Unsplash

Može da predstavlja pozitive stvari, poput samodovoljnosti i posvećenosti i može da pokaže da naporno radite i da preuzimate kontrolu nad nečim.

Siva

Pojava sive boje u snu može ukazivati na podijeljenost. 

Foto: Ilustracija/Unsplash

Ovo se može odnositi na nekoga koga poznajete ili nekoga ko je nedavno ušao u vaš život. Moguće je i da ukazuje na to da vam je u životu potrebno više strasti, zabave i provoda.

Zelena

Zelena je boja prirode koja simbolizuje mir, spokoj i nadu. Povezuje se sa nježnošću i osjećanjima, a u snovima može da ukazuje na rast i razvoj. Međutim, u zavisnosti od ostalih detalja u snu, zelena može da ukazuje i na potrebu za opuštanjem.

Foto: Ilustracija/Unsplash

Tamnije nijanse zelene mogu otkriti da nekome zavidite na nečemu, a mogu da predstavljaju i materijalizam, prevaru i sebičnost.

Narandžasta

Narandžasta se generalno povezuje sa velikodušnošću, optimizmom, veseljem i pozitivnim stvarima. Predstavlja i mudrost, razboritost i toplinu.

Foto: Ilustracija/Unsplash

Zatim, može da predstavlja nadu, dobrotu, velikodušnost, prijateljstvo, živost, društvenost i mnogo toga još.

Ružičasta

U mnogim tradicijama, ružičasta i roze se povezuju sa mladošću, naročito sa mladim djevojkama, zatim sa romantikom i  bezuslovnom ljubavlju. Ružičaste nijanse u snovima mogu da ukazuju na to da je pred vama nova i neistražena prilika za sreću ili veliku ljubav.

Foto: Ilustracija/Unsplash

Snovi sa ružičastim detaljima nisu nužno vezani za romansu, ali mogu otkriti priliku za novo prijateljstvo koje vam na neki način može pomoći.

Crvena

Crvena boja je čest simbol vatre i strasti, a povezana je i sa bijesom i agresijom. U zavisnosti od drugih detalja, crvena boja u snovima može da otkrije vaš bijes prema određenoj osobi ili situaciji.

Foto: Ilustracija/Unsplash

Osim toga, veza između crvene i vatre može ukazivati na opasnost, pa bi takvi snovi mogli biti upozorenje da ste u opasnosti. Svijetlije nijanse predstavljaju ljubav, strast i žudnju, dok tamnije mogu da predstavljaju želju za osvetom.

24sata.hr

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Možda vas zanima

O njoj priča region: Plava, zgodna i radi u čistoći (VIDEO)

DB

Staro značenje riječi mangup

DB

Tetovaža optičke iluzije: Učinio sam ludu stvar! (VIDEO)

DB

Dan kada je čovjek istrijebio pticu po kojoj su nazvani pingvini

DB

Grad u kojem su djeci zabranjeni mobilni telefoni do srednje škole

DB

Gdje se uzgajaju najbolja zrna: Deset najboljih kafa na svijetu

DB

Predaj komentar

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala srpskacafe.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više